Renault KWID е новият световен модел на марката

35092
Renault KWID е новият световен модел на марката

Използвайки опита и огромния успех на Duster, Renault атакува индийския пазар с модел от А-сегмента. До края на десетилетието Индия може да се превърне в третия по големина пазар в света, което е достатъчен фактор за апетита на Групата към този пазар.

Renault KWID се характеризира със SUV стайлинг и конструкция, комбинирани с щедро вътрешно пространство с безпрецедентни характеристики за сегмента, докато компактната му следа го прави изключително гъвкав. Приликите с Duster са очевидни, а ако успее да повтори (дори частично) успеха на батко си, то KWID би могъл да се превърне в абсолютен пазарен успех. Моделът е мислен и предназначен за индийския пазар, където ще бъде лансиран през втората половина на 2015 г., а цената му ще е между 3 и 4 лакти (300 000 и 400 000 рупии). Това означава между 4200 и 5600 евро. Към момента за други пазари не се съобщава, но няма да е учудващо, ако той атакува и други развиващи се страни. А и не само, Duster има големи успехи и в Западна Европа, така че KWID също може да погледне и към по-развитите пазари.

 

Renault KWID CONCEPT дебютира в Делхи

KWID CONCEPT, концепция, представена на автомобилното изложение в Делхи, подчертава едновременно ангажимента на Renault към новите паза...

При 3,68 метра дължина и 1,58 метра широчина, KWID е идеален за градския трафик, докато високата му шофьорска позиция осигурява по-добра видимост и по-спокойно пътуване. Успоредно с това моелът е с просвет от 180 мм, което му осигурява възможност да излезе извън асфалта. А тук говориме за просвет, който недхвърля или е равен с просвета на доста по-големи от него модели.

 

Хоризонталните линии на таблото придават впечатление за широчина на интериора, като това е детайл, който се свързва с моделите от по-горните сегменти. Дигиталните прибори и хромирани пръстени на вентилационните отвори създават модерно усещане. Арматурното табло хармонично приютява и централно разположената мултимедийна система. Централната конзола в черен пиано лак е допълнена от хромирани кантове и приютява Media-Nav мултимедийната/навигационна система, която идва със 7-инчов (18 см) дисплей, безпрецедентен размер за сегмента.

 

Още мощност за Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy

Благодарение на ревизираната карта на двигателя, сега той е с 10% по-мощен и предлага с 40 Нм по-висок въртящ момент. Той се възползва ...

Renault KWID е първият модел на Renault-Nissan Alliance, който използва платформата CMF-A. Подобно на всички други платформи на Алианса, CMF-A е изключително гъвкава. В резултат на това, екстериорният дизайн и задвижване могат да варират в съществена степен, за да се отговори на специфичните изисквания и предпочитания на международните пазари на Renault, какъвто е индийският.

Интересът към индийския пазар е лесно обясним. В момента съотношението на собственост на автомобили в страната от едва 20 на 1000 жители спрямо 105 в Китай, 300 в Русия и 600 в Европа. Продажбите през 2014 се увеличиха с 3,1% до 2 537 892 автомобила, като до 2020 се очаква обемът на продажбите да достигне около 5 млн. В резултат на това Индия може да се превърне в третия най-голям пазар до края на десетилетието. Амбицията на Renault е да увеличи своя дял на индийския пазар от 2% до 5%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com