Renault EOLAB харчи едва 1 л/100 км

53765
Renault EOLAB харчи едва 1 л/100 км

Renault представя прототипа EOLAB, който изследва начините да предложи ултра нисък разход на гориво. Той може да се похвали с NEDC комбиниран разход от 1 л/100 км, еквивалентен на 22 г/км емисии CO2. Освен това, EOLAB е изключително атрактивен като дизайн, нещо, което не може да се каже за XL1 на VW. Като добавим факта, че тук става въпрос за пълноразмерен хечбек, тежащ 400 кг!, съпоставката между капкообрания XL1 и EOLAB става доста трудна. Определено трябва да се отдаде заслуженото на френските дизайнери и инженери, които са успели да направят автомобил с класически (привлекателни при това) форми и размери, който харчи само литър на 100 км пробег! Тези технологии Renault твърди, че ще разгърне в гамата си до 2020 г., когато трябва да има сериен модел с разход 2 л/100 км (или по-малко).

За да постигнат толкова ниски параметри, дизайнерите са фокусирали усилията си в три основни области: минимизиране на теглото, оптимизиране на аеродинамиката и използване на “Z.E. Hybrid” технологията за всички, чисто нова инициатива, която позволява шофиране с нулеви вредни емисии в ежедневието.

В Париж Renault ще покаже кола с разход 2 л/100 км

Френското правителство е поискало от местните автомобилни производители да предложат автомобил, който да изразходва 2 л/100 км до 2020 ...

Замислен около платформа от В-сегмента, прототипът включва около 100 нови, реалистични технологични разработки, които са проектирани, за да бъдат постепенно внедрени в бъдещите автомобили Renault.

 

Програмата за намаляване на теглото е довела до свеждане на масата на автомобила до само 400 кг, благодарение най-вече на купето, изработено от множество материали, в това число стомана, алуминий и композитни материали, както и забележителния магнезиев покрив, чиято маса е едва 4 кг.

Z.E. Hybrid технология: това е нов, компактен и достъпен хибриден задвижващ блок, комбиниращ ултра нисък разход на гориво с мобилността с нулеви вредни емисии* за пътувания от под 60 км, при скорост до 120 км/ч. В следващите години, технологията Z.E. Hybrid ще се превърне в допълнение на електрическата гама автомобили с нулеви вредни емисии* на Renault.

 

Потресаваща визия за Renault Sport R.S. 01

С дизайн, вдъхновен от света на концептуалните автомобили, воден от абсолютното преследване на аеродинамичното притискане, Renault Spor...

В допълнение на олекотеното тегло и аеродинамичната ефективност, демонстрационният EOLAB автомобил отива още по-далеч в опита си за постигане на ултра нисък разход на гориво, благодарение на 100%-Renault хибридно задвижване, което се покрива от над 30 патента. Tази технология обединява бензинов двигател с вътрешно горене (ICE) и компактен електрически мотор. Tова решение позволява пробег от 60 км с нулеви вредни емисии плюс удължен пробег, благодарение на двигателя с вътрешно горене. Важното е, че този задвижващ тракт може да бъде пренесен в базовите модели, които по дефиниция са по-достъпна реалност за по-висок брой автомобилисти. Тази технология ще бъде внедрена в гачата до 2020.

 

Бетзиновият двигател е 3-цилиндров с работен обем 999 куб. см. Мощността му е 57 kW (75 к.с.) и максимален въртящ момент 95 Nm. Той е куплиран с много иновативна трансмисия без съединител, разработена на база компактна и икономична 3-степенна скоростна кутия. Главната особеност на концепцията лежи в корпуса на съединителя, в който е монтиран перманентен магнитен електромотор. Tози мотор е компактен и икономичен и покрива нуждата за наличието на допълнителен въртящ момент, тъй като е способен на моментално разгръщане на максимална мощност от 50 kW и 200 Nm въртящ момент.

 

Z.E. Hybrid системата има два режима. Режимът "делник" подкрепя използването на електрическа енергия за ежедневни пътувания. Пробегът на EOLAB е достатъчен за изминаване на 60 км с електрическа енергия. Когато бъде избран този режим, автомобилът винаги потегля на електроенергия, а първа предавка позволява развиване на скорост до 60/70 км/ч. На по-висока скорост системата автоматично превключва на втора предавка и продължава да се движи само на ток до 120 км/ч. Отвъд тази скорост, хибридната система автоматично включва двигателя с вътрешно горене, който задвижва автомобила чрез трета предавка. Режимът "уикенд" съчетава и двата източника, за да се позволи изминаването на по-дълги разстояния. Въпреки, че колата продължава да потегля само на ток, двигателят с вътрешно горене се включва на по-ниска скорост. След това двата агрегата се включват, не само за използване на по-малко енергия, но също така да се използва истинския тласък, резултат от комбинирането на 90-те киловата на бензиновия двигател и 50-те киловата на електромотора.

Renault си върна рекорда на „Нордшлайфе“

Renault Sport обеща, че ще се случи и най-спортният Megane надлежно добави трети рекорд за най-бърза обиколка за преднозадвижван модел ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com