Renault ALASKAN е предвестник на сериен пикап

14048
Снимки:

Компанията го определя като концепция, но тя не е нищо друго, а предсериен модел, който ще влезе в производство съвсем скоро и в началото на 2016-а ще видим серийния пикап на Renault.

Амбициите на Renault са да се превърне в световен лидер в сегС цел постигане на тази своя амбиция, Renault реши да влезе на пикамента на лекотоварните автомобили. Тези 17 години, през които е лидер на LCV пазара в Европа явно вече не са достатъчни, затова компанията е решила да влезе и на пазара на пикапите, на който се падат над 1/3 от световните LCV продажби. Миналият юни, в Буенос Айрес, марката лансира новия отличителен Renault Duster Oroch, който е предназначен за пазара в Латинска Америка, докато концепцията ALASKAN, е впечатляващ демонстрационен пикап, който проправя пътя за предстоящ модел, който ще се предлага по целия свят от началото на следващата година.

 

Renault Kadjar 1,6 dCi: Ръкавицата е хвърлена (тест драйв)

Поредният кросоувър! Да, защо не, след като това е формулата, която носи на компанията толкова много клиенти през последните години. Ca...

След представянето на Duster Oroch по-рано тази година, сега Renault сваля покривалото от ALASKAN Concept, който отбелязва поредната стъпка в дръзкия план на компанията за привличане на клиенти в постоянно разрастващия се пазар на пикапите. Престижният дизайн на ALASKAN Concept се вписва перфектно в естетичните очаквания на пикап сегмента, като същевременно остава верен на дизайнерския език на Renault.

ALASKAN Concept се задвижва от доказалия се 4-цилиндров, битурбо дизелов двигател на Renault, който фигурира в настоящата гама на Master.

 

След демонстрационния ALASKAN Concept ще последва еднотонен пикап. Дизайнът на серийния модел ще бъде сходен по дух на този на ALASKAN Concept и ще предлага същите размери. Ще са налични широка гама от каросерии и двигатели. Той ще бъде луксозен пикап за бизнес и употреба през свободното време, както и за ежедневно шофиране. Той ще се възползва от ноу-хауто на Renault в сегмента на кросоувърите, където е представен от Captur и Kadjar.

Renault Kadjar и Кирил Николов – Дизела на старт в ново приключение

Сътрудничеството между Renault България и Кирил Николов – Дизела има за цел да популяризира авантюристичния дух на Kadjar и да по...

Tози нов еднотонен пикап ще е наличен през първата половина на 2016. И ако някой се съмнява в качествата му предвид факта, че Renault няма опит при пикапите, то нека разсеем тези съмнения още отсега: пикъп на Renault ще споделя повечето технически решения с Nissan NP300 Navara.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com