Радикалният VW Golf R 400 concept ще дебютира в неделя

63755
Радикалният VW Golf R 400 concept ще дебютира в неделя

В пълния си блясък концептуалният Golf ще бъде показан в неделя, 20 април, когато врати отваря Автомобилен салон Пекин 2014.

Цифрата 400 в името на концепта идва да обозначи конските сили, които ще задвижват модела. Максималният въртящ момент е 450 Нм, но по-любопитното е какъв ще е двигателят. Няма информация към момента за него. С тези параметри концепцията ще е с цели 100 „коня“ и 70 Нм по-мощна от Golf VII R, който се задвижва от 4-цилиндров, 2,0-литров турбо двигател.

Фейслифтът на VW Touareg идва това лято

Тези дни са натоварени за Volkswagen. На изложението в Ню Йорк концарнът представи обновената Jetta, както и Golf TDI SportWagen, а ето...

 

Докато Golf R се ускорява до 100 км/ч за 4,9 км/ч (оборудван с DSG трансмисия), Golf R 400 ще взима същата дистанция за 3,9 секунди, като ще може да достига до максималните 280 км/ч. Серийният модел е електронно ограничен до 250.

Освен по-мощният двигател, Golf R 400 ще предлага и съответния спортен кит, силно издути колесни арки, мускулести брони и по-големи алуминиеви джанти. Концепцията би могла да разчита и на по-лек покрив, изработен от карбон. Купето се очаква да е силно оголено откъм екстри с цел намаляване на масата и силно спортно излъчване. Очаква се седалките да са „корита“, като се говори, че може да се очаква тегло от около 1400 кг, което е с 95 кг по-малко от Golf VII R с DSG трансмисия.

VW Golf празнува 40-годишен юбилей

Тази година Golf чества своята 40-годишнина. Юбилей, който поверието повелява да не се празнува, но във Волфсбург ще честват този рожде...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com