Първи щрихи около VW Golf IX

41688
Първи щрихи около VW Golf IX

Да, следващото поколение на Volkswagen Golf е все още на 5 години разстояние от нас, но в концерна вече тече усилена работа по следващото, 9-то поколение на модела, съобщава Autocar, позовавайки се на източници от компанията.

Основната отправна точка за дизайнери и инженери е свързана с ограниченията на СО2 емисиите в Европейския съюз, които ще влязат в сила през 2020 г. Тъй като те ще са много строги и ще изправят автомобилните производители пред наистина много сериозни трудности (които драстично ще повлияят дизайна, а вероятно и естетиката на автомобилите), дизайнерите на Volkswagen са се съсредоточили върху намирането на аеродинамични решения, които да спомогнат да намаляването на разхода на гориво и СО2 емисиите. Такива ще бъдат взаимствани от аеродинамичния пакет на XL1, който знаем, че представи някои революционни решения в това направление. Снимката е само виждане на автомобилен ентусиаст за визията на бъдещия модел.

VW Golf отново е лидер в Европа

Аналитичната компания JATO Dynamics представи данните от своето проучване за продажбите на европейския пазар през първите шест месеца н...

Основата за модела ще бъде MQB платформата, като източниците от компанията казват, че ще се гони тегло под 1100 кг.

Под панелите ще бъдат монтирани редица нови технологични решения, част от които вече са ясни:

Система с маховик, каквато вече се тества от Volvo, може да се използва да захранва задните колела на модел с предно предаване. Тази система ще съхранява част от енергията, която се губи, а с нейна помощ мощността би могла да се увеличи с до 40 к.с.

Технологията Coasting (движение по инерция, когато двигателят и трансмисията не се свързани, както и изключване на двигателя в тези моменти) би могла да се внедри в гамата на Volkswagen в течение на следващите няколко години.

VW Golf празнува 40-годишен юбилей

Тази година Golf чества своята 40-годишнина. Юбилей, който поверието повелява да не се празнува, но във Волфсбург ще честват този рожде...

Електрически турбокомпресори, от които ще се възползват двигателите с малък работен обем, ще нагнетяват въздух през турбото, докато двигателят намалява оборотите си. Това ще подготви турбото да генерира пълна тяга при отваряне на дроселовата клапа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com