Puritalia 427 е модерна интерпретация на Shelby Cobra

35043
Puritalia 427 е модерна интерпретация на Shelby Cobra

Италианската компания Puritalia Automobili представи готовия вариант на роудстъра 427, появата на който бе обявена още преди 3 години. Премиерата на автомобила се състоя пред много тесен кръг гости в Милано. Там производителят е обявил намерението си да започне производство в ограничен тираж, съобщава Corriere Della Sera.

 

Френското правителство атакува дизеловите автомобили

Манюел Валс, френският министър-председател, обяви въвеждането на нова идентификационна система за автомобилите, която ще започне да се...

В основата на роудстъра, дизайнът на който е повлиян от класическия роудстър Shelby Cobra, лежи алуминиева архитектура с добавки от хром и молибден. Панелите са изработени от композитни материали. Благодарение на тези материали теглото на Puritalia е само 1090 кг.

 

Моделът е оборудван с 5,0-литров V8 двигател на Ford, който ще се предлага в две мощностни модификаци. Атмосферната версия на мотора развива 445 к.с., а вариантът с принудително пълнене – 605 к.с. Трансмисията е 6-степенна механична.

 

Polaris Slingshot е триколесна играчка за възрастни

Изправяйки се срещу Campagna T-Rex и други 3-колесни мошини, Polaris Slingshot прилича изключително много на KTM X-Bow, но само с едно,...

Роудстърът е с напълно независимо окачване с регулируеми амортисьори, диференциал с ограничено приплъзване на задната ос, както и 6- и 4-бутални спирачни апарати с размери 380 и 345 мм отред и отзад.

През следващата година италианците трябва да завършат тестовете на модела, като и да завършат процеса на необходимата сертификация. Продажбата на модела ще стартира през 2016 г. Към дадения момент Puritalia е получила 35 поръчки. През 2018 г- производителят възнамерява да изкара Gran Turismo версия с хибридно задвижване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com