Продажбите на Volvo с цели 10,6% ръст в Европа

36676
Продажбите на Volvo с цели 10,6% ръст в Европа

Продажбите на Volvo Cars нарастват два пъти по-бързо в Европа в сравнение с преките конкуренти на компанията, отчитат данните на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) за 2014 г.

Ръстът на шведския бранд от 10,6 процента изпреварва този на основните конкуренти в премиум сегмента. Продажбите на Audi през същия период се увеличиват с 4,2 процента, докато тези на  BMW нарастват с 5,1 процента, а на Mercedes с 5,3 процента.

Данните на Асоциацията показват 4,2 процента ръст през 2014 г. на общите продажби в 15-те страни от Европейския съюз и трите страни от Европейската зона за свободна търговия – най-широкият измерител на европейския пазар.

Volvo показа S60 Cross Country

През 1997 г., когато Volvo беше първият премиум бранд, представил многофункционален вариант, за всички пътища, на своите успешни комби ...

Volvo регистрира силен ръст на целия европейски континент, но се представя особено добре в Швеция, Великобритания и Германия. Според собствените данни на компанията, продажбите в Швеция са нарастнали със 17,4 процента благодарение на силното търсене на кросоувър моделите Volvo XC60 и XC70, а продажбите във Великобритания и Германия са се увеличили съответно с 25,5 процента и 18,3 процента, водени от хечбек модела Volvo V40 и модела XC60.

В световен мащаб Volvo Cars генерира рекордни продажби от 465 866 автомобила през 2014 г. и отчита 18-месечен непрекъснат ръст на продажбите, който подчертава темпото и дълбочината на световната трансформация на компанията. Всичко това е постигнато преди официалното представяне на изцяло новото Volvo XC90, което ще се появи в шоурумите през първата половина на 2015 г. Не трябва да се забравя и факта, че цялата гама модели на Volvo Cars ще бъде обновена изцяло през следващите пет години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com