Porsche разработва конкурент на Ferrari 458

30682
Porsche разработва конкурент на Ferrari 458

Porsche е в процес на разработване на суперавтомобил с централно разположен двигател, чиято основна задача ще е да се изправи срещу Ferrari 458. Това твърди британското издание Autocar.

Според предварителната информация новият спортен флагман, носещ вътрешнофирменото обозначение 988, ще се задвижва от редови 8-цилиндров двигател с обем около 4 литра и мощност не по-малко от 600 к.с. Двигателят вероятно ще бъде помпан от четири турбини, а Autocar твърди, че в момента вече се изпитва подобна концепция.

Porsche ще разработва хибридни 911 и Panamera с над 700 к.с.

Ferrari обявиха плановете си да пускат по един нов модел на всеки четири години. Ред е на Porsche и според Motor Trend компанията от Цу...

Бъдещият суперавтомобил ще бъде построен на нова платформа, изградена от алуминии и композитни материали. Шасито ще е модулно – в зависимост от моделите, инженерите ще могат да избират един от трите варианта за конструкция на предницата (например, електромотор за пълноприводно задвижване), и един от двата варианта за задницата (по-специално за позиционирането на двигателя).

Не се изключва новата платформа да бъде използвана и от другите марки на концерна Volkswagen. Тя би трябвало да се използва за следващото поколение на Lamborghini Aventador.

Всички модели на Porsche ще бъдат качени на това шаси от 2019 г. насетне. Към този момент всички модели на компанията ще бъдат оборудвани с ново поколение двигатели – 4-6- и 8-цилиндрови, които ще се предлагат в атмосферна или турбо модификация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com