Пожарната вече се радва на 70 броя Peugeot Dangel Boxer 4x4

59768
Пожарната вече се радва на 70 броя Peugeot Dangel Boxer 4x4

В края на миналата седмица в София, на територията на Зонално Жандармерийско Управление, се състоя тържествена церемония по предаването на 70 бр. DANGEL BOXER 4х4. „София Франс Ауто“ е изпълнител на договор за обществена поръчка по проект „Повишаване капацитета на териториалните структури на ГДПБЗН – МВР за реакция при наводнения” по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013”.

Целта на проекта е доставка на модерно оборудване и техника за териториалните звена на ГДПБЗН-МВР за извършване на разузнавателни и спасителни действия в наводнени територии, осигуряване на защита на пострадалото население и при необходимост - на бърза и безопасна евакуация на всички застрашени населени места, осигуряване на помощ на пострадали от наводнения граждани и/или при евакуация от застрашени или залети територии чрез изграждане на лагери за временно настаняване, съвместно с усилията на местните органи на самоуправление и институциите имащи отношение към защитата при наводнения и овладяване на последствията от наводнения.

Варненската пожарна ще получи още 6 нови автомобила

Програма за поетапно обновяване на техниката се извършва в Пожарната служба във Варна. Това каза за „Фокус” комисар Тихомир...

DANGEL BOXER 4x4 e автомобил с повишена проходимост, произведен на база Peugeot Boxer, оборудван със съединител с автоматично управление /вискомуфа/. Той разпределя към задната ос част от въртящия момент на двигателя в случай на загуба на сцепление на предната ос. Преминаването към задвижване 4x4, без шум и придърпване, се извършва напълно автоматично и не изисква никакво въздействие от страна на водача.

70-те автомобила DANGEL BOXER 4x4 ще бъдат разпределени в 28 Областни управления "Пожарна безопасност и защита на населението" и ще улеснят достъпа на спасителните екипи на ГДПБЗН-МВР до труднодостъпните засегнати (залети) райони и ще позволят извършването на спасителни операции и аварийно-възстановителни работи на мястото на инцидента, бедствието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com