Peugeot 508 дебютира у нас

68791
Peugeot 508 дебютира у нас

В неделя, 31 август, на голф игрището „Света София“, официално бе представен новият PEUGEOT 508. Още по-интересното е, че българските медии и клиенти са сред едни от първите в света, които виждат автомобила на живо. Официалната му премиера се състоя на 18 юни в Лондон, а за пръв път пред публика бе показан на 27 август, когато започна автосалоно в Москва. След това, на 29 август, Peugeot 508 бе показан на салона в Ченгду (китайският пазар е вторият по големина след Франция за марката), а на 31 август 508 дебютира и у нас. Клиенти и журналисти имаха възможност да направят премиерен тест-драйв на новото премиум предложението на марката в сегмента D с новия EURO6 дизелов двигател 2.0 HDI 180 к.с. Цените на модела започват от 37 479 лв. с ДДС.

 

Новак Джокович представи новото Peugeot 508

Peugeot изживя много силна година. Тя се дължи най-вече на 208, 308 и 2008. Сега към обновяването на гамата се присъединява и фейслифта...

Премиерата на 508 бе част от голф турнира, който „София Франс Ауто“ организира за пета порадна година. Той е кръг от международния Peugeot Golf Tour International. Над 90 голфъра (в отбори по двама) се записаха за участие в турнира на игрището в с. Равно поле. Отборът победител се красира за международния финал и ще представи България на финала в Париж, който ще се състои на 14 и 15 септември 2014 г. в престижните голф клубове - Golf National и Saint Cloud.

 

Новият (фейслифт е по-точното определение, но марката лансира модела като нов) Peugeot 508 е с нова радиаторна решетка, емблематична за бъдещите модели на марката, и разчита на ново оборудване. С новия 508 се предлага и новата технология BlueHDi, която съчетавайки селективната каталитична редукция SCR и филтъра за твърди частици с добавки, позволява да се намалят драстично въглеродните оксиди – с повече от 90%, да се оптимизират емисиите на СО2, разходът на гориво и да се премахнат 99,9% от твърдите частици.

 

Тестват Peugeot 308 GTi преди дебюта му в Париж

В момента Peugeot доизкусорява първия си „горещ“ в С-сегмента от много години насам. Със сигурност на снимките няма да види...

Peugeot 508 се характеризира с нова идентичност отпред, която ще бъде развита и в бъдещите модели на марката. Отпред изключително впечатление правят LED фаровете с намален размер и силно структурирани лещи. Предният капак е с променен дизайн - по-хоризонтален, с което подобрява баланса между предната и задната част.

Задната част на седана е по-структурирана, с променен дизайн на задната броня, което подсилва защитната й функция. Задните светлини също са с променен дизайн, който ги прави по-хоризонтални от преди, независимо дали гледани отстрани или отзад.

Фотография: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com