Освежена визия, нов двигател и трансмисия за KIA cee’d

15777
Освежена визия, нов двигател и трансмисия за KIA cee’d

Моделът вече ще разчита и на нов, 3-цилиндров, 1,0-литров двигател, както и на нова 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител.

Новият КIA cee’d е наследил стила на своя предшественик с добавени визуални модификации за по-модерен облик. „Лицето“ на модела е подчертано от уголемена предна броня с хромирани детайли около фаровете за мъгла, но като цяло автомобилът запазва характерната за КIA радиаторна решетка, извитите форми на предните светлини и вградените фарове за мъгла. Видоизменена е и задната част на автомобила – рестилизирана броня, рефлектори със спортно излъчване, LED задни светлини и стилни 16” и 17” алуминиеви джанти, които подчертават агресивната визия на модела.

 

Люк Донкерволке поема дизайна в Hyundai-KIA?

Според последните публикации в специализираните медии, бившият шеф дизайнер на Bentley се свързва като заместник на Петер Шрайер в Hyun...

Интериорът на новия cee’d, изработен от висококачествени материали, е усъвършенстван с цел постигане на по-елегантна визия. Асиметричното табло, централните вентилационни отвори, контролните уреди, скоростният лост, дръжките на вратите и бутоните за регулиране на температурата са хромирани. За дизеловите модели, обновеният интериор е с подобрена шумоизолация и вибрации в купето. Допълнителни изолиращи материали са приложени в подовата настилка и вентилационната система, докато арматурното табло е уплътнено с 2 пъти повече анти-вибрационна пяна за по-добро обезшумяване на купето. KIA cee’d GT и pro_cee’d GT са оборудвани с нов, скосен волан с инкорпорирано GT лого и алуминиев бутон за безключово стартиране на двигателя. Хромирани акценти са добавени и към бутоните за електрическите стъкла. Нов електронен звуков генератор е изработен специално за GT моделите и се активира от волана когато водачът избере режим GT mode. И двата високоефективни модела са снабдени с нов турбокомпресор.

 

За лансирането на линия cee’d GT, КIA представя своя изцяло нов 1,0-литров, 3 цилиндров T-GDI двигател. Това е първото предложение на KIA за подобен двигател в Европа. Потребителите на Стария континент ще избират между 1,0 T-GDI със 100 к.с. и 172 Nm въртящ момент, или със 120 к.с. със същия въртящ момент.

Изцяло електрическият KIA Soul е на родна земя

КIA Soul EV е оборудван със съвременен захранващ блок с литиево-йонна полимерна батерия, предоставена от SK Innovation. С водеща в сегм...

Дизеловият cee’d продължава да бъде популярният избор сред европейските клиенти на марката, а 1,6-литровият CRDi е с усъвършенствани параметри. Нивото на вредни емисии е редуцирано от 102 г/км до едва 94 г/км при наличието на ISG система. В обновения cee’d е приложен модернизираният 1,6-литров CRDi дизелов двигател с увеличена мощност от 128 к.с. на 136 к.с., и въртящият момент от 265 до 285 Nm., а любителите на динамичния стил ще могат да поръчат спортен пакет GT line.

КИА сийд ще продължава да се предлага с 1,6-литровия GDI (128 к.с.) и 1,4 л MPI бензинови двигатели, както и популярния 1,4 л дизел, всеки от които отговаря на нормите Евро 6.

2016 КИА сийд е оборудван с още една дебютна технология за марката - 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител (DCT).

KIA cee’d ще се дистрибутира в Европа от юли тази година.

KIA произведе 1-милионния cee’d

Вчера, 26 май, в Европа се „роди“ KIA cee’d №1 000 000, първият модел на марката, конструиран и произведен в Европа. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com