Opel представя новия 1,0-литров трицилиндров двигател чрез ADAM

45751
Opel представя новия 1,0-литров трицилиндров двигател чрез ADAM

Opel е в разгара на най-голямата двигателна офанзива в своята история: в периода от 2014 до 2018 г. ще бъдат представени 17 нови двигателя. Сред тях е и авангардният турбо 1,0-литров трицилиндров бензинов агрегат. Този двигател с директно впръскване прави своя дебют в Opel ADAM и ADAM ROCKS в комбинация с новоразработената, шестстепенна механична трансмисия.

Този агрегат в „джобен формат“ се предлага в две разновидности с мощност съответно 90 к.с. и 115 к.с. И двата осигуряват високо ниво на въртящ момент от 170 Нм още от 1800 об/мин.

Петото поколение на Opel Corsa е заприличало на Adam

Днес Opel представя официално новото пето поколение на модела Corsa. Бестселърът на марката ще отбележи своята световна премиера на авт...

В сравнение с актуалния 1,4-литров атмосферен двигател (100 к.с.), новият двигател на ADAM 1,0 ECOTEC Direct Injection Turbo предлага и значително подобрена пътна динамика. Това е изключително осезаемо при ускоряване от 80 до 120 км/ч, който най-често се използва при изпреварване. Версията с 90 к.с. на 1,0 турбо го покрива за 13,2 секунди, докато тази със 115 к.с. се нуждае за целта от 10,9 секунди.

Двигателят 1,0 ECOTEC Direct Injection Turbo изразходва едва 4,2 л (90 к.с.) и 4,9 литра (115 к.с.) гориво на 100 км в комбиниран цикъл. Рекуперирането на енергията при спиране и гумите с намалено съпротивление на търкаляне (15 и 16-цолови за ADAM) имат допълнителен принос за намаляването на разхода на гориво. Емисиите на този нов трицилиндров агрегат вече покриват нивата на бъдещия стандарт Euro 6.

Високотехнологичните решения при двигателя включват впръскване на горивото под високо налягане, свръхкомпактна система за принудително пълнене, безстепенна промяна на фазите на газоразпределение и конструкция от леки алуминиеви сплави с интегрирани в цилиндровата глава изпускателни колектори. Сред множеството мерки за намаляване на шума са оптимизиран в акустично отношение цилиндров блок, монтиран в картера балансиращ вал, който е специфично решение за трицилиндровите двигатели, структурна изолация на системата за впръскване на горивото и коляновия вал, както и вътрешно назъбени вериги и облицовки на двигателя създадени с цел потискане на шума.

Цените на новия 1,0 ECOTEC Direct Injection Turbo започват от 28 465 лева за версията с 90 к.с. на ADAM JAM. Вариантът със 115 к.с. е с около 585 лева по-скъп. Разликата е абсолютно същата при новия модел с приключенска визия ADAM ROCKS, който има цена от 35 185 лева (90 к.с.) или 35 775 лева (115 к.с.).

Opel пуска 27 нови модела до 2018 г.

Opel представи обновен и допълнен вариант на своята стратегия DRIVE!2022, в която компанията си поставя пет на брой стратегически цели ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com