Opel Corsa е истински екологичен шампион

41318
Opel Corsa е истински екологичен шампион

Разходът на гориво на версията 1,3 CDTI ecoFLEX е едва 3,1 л/100 км, клас на енергийна ефективност A+

Новият Opel Corsa не само изглежда изключително добре, но е и истински шампион в икономията на гориво. Версията с три врати, задвижвана от агрегата 1.3 CDTI ecoFlex с максимална мощност 95 к.с., серийна система Start/Stop, технология за рекуперация на енергията при спиране и гуми с намалено съпротивление на търкаляне, в съчетание с новата трансмисия Easytronic 3.0, е в състояние да сведе емисиите на CO2 до ниво от 82 грама на километър. Разходът на гориво също е намален до образцово равнище от 3,1 л/100 км в смесен цикъл на движение, с което новата Corsa се превръща в най-икономичния автомобил в гамата на Opel и в най-икономичния дизел предлаган на пазара в момента. Екологичният шампион ще бъде на разположение за поръчка от клиентите от месец март.

 

Opel Corsa спечели престижната награда AUTOBEST 2015

Само три месеца след премиерата на петото поколение на малкия си модел, Opel получи за него над 55 000 поръчки. А сега бестселърът вече...

Изцяло модернизираният дизелов двигател с мощност 95 к.с. и максимален въртящ момент 190 Нм в диапазона 1750–2200 об/мин. в съчетание с последното поколение турбокомпресор дава възможност за постигане на отлична динамика и ускорение дори при ниски обороти, както и на извънредно ниски нива на шума. За намаляването на разхода на гориво и показателите на CO2 допринасят и водната помпа, която се включва само при необходимост, както и маслената помпа с променливи характеристики на работа. Наред с това важна роля в постигането на тези изключителни показатели играят специално разработените гуми с ниско съпротивление на търкаляне и системата за рекуперация на енергията при спиране на Opel. С тези новъведения версията с три врати на Corsa с новата трансмисия Easytronic 3.0 изразходва само 3,1 литра на 100 километра, а емисиите на CO2 са сведени до едва 82 г/км – с три грама по-ниска стойност от версията с петстепенна механична предавателна кутия (в съответствие с изискванията на нормата [EC] No. 715/2007), която е достатъчна за удостояването на модела с клас на енергийна ефективност A+.

 

Петстепенната трансмисия Easytronic 3.0 се отличава с по-ниско тегло и с по-ниско вътрешно триене от конвенционалните автоматични трансмисии. Модерният агрегат съчетава предимствата на автоматичните трансмисии по отношение на удобството с ефективността и икономичността на механичните предавателни кутии. Инженерите на Opel са разработили специални зъбни предавки за автоматизираната трансмисия, които осигуряват максимално широк диапазон от предавателни числа и дават възможност за намаляване на оборотите на двигателя, например при движение с висока скорост на магистрала и едновременно с това снижават приятно нивото на шума. Освен това Easytronic 3.0 предлага и режим на „пълзене” с ниска скорост при маневри, подобно на това при автоматичните предавателни кутии. Трансмисията разполага и със специална стартова функция за бързо потегляне и динамично ускорение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com