Opel Astra дойде в България 20 дни преди световната си премиера

6961
Opel Astra дойде в България 20 дни преди световната си премиера

Миналата седмица Opel Astra дебютира пред родните журналисти, които бяха едни от първите, видели модела на живо преди официалната му световна премиара във Франкфурт на 15 септември.

Цената на новата Opel Astra стартира от 29 925 лв.

Новият базов двигател на Astra е трицилиндровият 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo със 105 к.с., който направо превръща новата звезда н...

По-лека, по-икономична и по-компактна независимо от значително по-обширното вътрешно пространство – всичко в новата Astra следва идеята за постигане на максимална ефективност. Като цяло новата Astra е с до 200 килограма по-лека от своя предшественик. В зависимост от версията и нивото на оборудване, новият модел е с до 200 (и с не по-малко от 120) килограма по-лек от своя предшественик. Новата изцяло олекотена конструктивна архитектура играе ключова роля за това намаляване на теглото – само суровата каросерия и носещата структура са с над 20% по-леки, намалявайки теглото от 357 на 280 килограма. Други 50 килограма са спестени чрез конструкцията на елементите на ходовата част – принос за отличния краен резултат имат и използването на високоякостни и свръхвисокоякостни стомани, по-компактните по размер допълнителни рами, както и модификациите на предното и задното окачване. В допълнение към това инженерите са се отказали от пълна облицовка на дъното и са пристъпили към допълнителна оптимизация на аеродинамиката на елементите от ходовата част и задвижването, с което е постигнато двойно предимство – по-ниско тегло и намаляване на производствените разходи, водещо на свой ред до по-изгодни, привлекателни и гъвкави ценови условия за потребителите.

 

Сред мерките за оптимизация на размерите на теглото са и скъсените преден и заден надвес на каросерията, по-леката с до 25% изпускателна система, която спестява около 4,5 килограма само от този компонент. По-малките колела и гуми тежат с до 11,5 килограма по-малко от тези при предходния модел, а същото важи и за спирачките – тъй като системата е подложена на по-ниско теглово натоварване, инженерите са използвали друго оразмеряване и по-компактна конструкция, която тежи с 10 килограма по-малко от досегашната при едновременно подобряване на спирачните характеристики на новия модел.

 

Opel направи супер комфортни седалки за новата Astra

Независимите експерти от AGR (Инициатива за подобряване на ортопедичното здраве на гърба) потвърдиха официално със сертификат, че ергон...

По отношение на ефективността осигурява и новото поколение задвижващи агрегати. Tе се отличават със своята компактна и свръхефективна конструкция - новият двигател 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo, който ще дебютира в новата Astra например, тежи много по-малко от сравнимите по характеристики актуални агрегати. Само алуминиевият му цилиндров блок тежи с десет килограма по-малко от чугунения блок на предшественика му. Благодарение на компактната си конструкция, свръхмодерните трансмисии на модела спестяват също толкова тегло.

 

Интериорът на новия модел също е преминал през своеобразна фитнес програма. Да вземем за пример седалките – след пет години внимателна работа върху всеки детайл, развойният екип представи седалки за компактния клас, които са по-функционални и удобни и предлагат по-лека и компактна конструкция откогато и да било преди. Това става възможно благодарение на модерните изчислителни методи за компановката, както и благодарение на използваните по-леки пенопласти и елементи от свръхвисокоякостни стомани, вградени под издръжливите тапицерии на седалките. Така теглото на предните и задните седалки на новата Astra е намалено с около десет килограма в сравнение с тези при предходния модел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com