Opel Astra: Изкуството да се маскираш

14869
Opel Astra: Изкуството да се маскираш

Tрадиция в триковете - 30 години маскировка и хитри номера за прикриване в Opel.

Това състезание е вечно – надпреварата между автомобилните производители и фотографите-шпиони. Едната страна прави всичко по силите си, за да опази колкото е възможно по-дълго най-новите си произведения от любопитството на околния свят, докато противната страна разработва все по-съвършени техники, за да се сдобие с желаните кадри на моторизираната си плячка и да публикува първата снимка на даден нов прототип. През последните 30 години, специалистите на Opel разработват нови маскировъчни покрития и изкуствени, заблуждаващи допълнения към формите на каросериите, с които да затруднят жадуващите за сензации. Наред с много други хитри изобретения, най-новото оръжие на екипа, работещ върху автомобилите под прикритие, се използва при новия Opel Astra – става дума за черно-бялото маскировъчно фолио „Cube” с кубични мотиви. Специалистите на Opel се надяват да запазят в тайна външния и вътрешния дизайн на новоразработената Astra до публикуването на първите официални снимки през следващите седмици. Astra ще бъде показана за първи път на живо в пълния си блясък и ще отбележи световната си премиера на международното автомобилно изложение във Франкфурт през месец септември.

Триизмерните ефекти на фолиото „Cube”, които вече успяха да изтормозят зорките очи на фотографите в развойната фаза на новата Corsa, само загатват основната линия на каросерията на новата Astra, правят я размазана и внасят объркване в зрителните възприятия на наблюдателите. За пълното покритие на модел от компактния клас като новия Opel Astra се изискват между 60 и 70 листа фолио. То е устойчиво на удари от малки камъчета, на температурни промени и на ултравиолетови лъчи – за него не са проблем температури в диапазона между минус 40 и плюс 80 градуса Целзий.

Новата Opel Astra ще е с IntelliLux матрични LED светлини

Интелигентната осветителна система на бъдещето ще направи своята премиера в новото поколение Opel Astra на Международното автомобилно и...

Първото маскировъчно фолио на Opel се отличава с наподобяващи риби мотиви и съответно става известно като „рибките” – първото му приложение е при модела Corsa C през 1999 г. По онова време екип от трима души работи в продължение на няколко дни, за да постави изцяло фолиото върху каросерията на прототипа. Постепенно специалистите по маскировка започват да добавят под фолиото и бутафорни елементи от пластмаса и пенопласти, изкривявайки напълно истинските очертания на каросерията. При ромбовидния шахматен мотив, станал известен като „Flimmies” и използван между другото при прототипите на Astra през 2009 година, времето за поставяне на фолиото върху цялата каросерия на един автомобил вече се съкращава до два дни, но всеки от ромбовете трябва да се залепи индивидуално и по-късно внимателно да се отстрани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com