Официално: новата BMW Серия 7 е натъпкана с технологии

49967
Официално: новата BMW Серия 7 е натъпкана с технологии

Използването на въглероден композит - армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP), в структурата на каросерията, двигатели от новото поколение, Plug-in хибридна система на новото BMW 740e, активна система на окачването Executive Drive Pro, контрол на шофирането с режим ADAPTIVE и BMW лазерни светлини са основните фактори, които повишават динамиката, комфорта и сигурността при шофиране. Най-високо ниво на ексклузивност и комфорт в задната част се гарантира от оборудването Executive Lounge с масажна функция и програма Vitality, панорамен стъклен покрив Sky Lounge, Светлинна проекция (Welcome Light Carpet), Вътрешно дифузно осветление и Поставка за смартфон с интегрирано зарядно устройство. Иновативни акценти по отношение на управлението и асистиращите системи се поставят от разширението на системата iDrive с Touch Display и първата в света система за управление с жестове BMW gesture control, Touch Command, нов BMW Head-Up дисплей, Предупреждение за напречен трафик, Асистент при завиване и водене в лентата, Активна защита срещу странични удари, Surround View с 3D изглед и Система за паркиране с дистанционно управление. 

 

Дизайнът отвън не може да се каже, че е нещо кардинално ново, което не сме виждали. По-скоро прилича на сериозен фейслифт. Характерните елементи в интериора са хоризонтално насочените повърхности и линии, които подчертават разточителното предлагане на място, ориентираното към водача оформление на кокпита, изисканите, изработени със занаятчийска прецизност материали и висококачествената функционалност на индикаторите и уредите за управление. Непосредствено след въвеждането на пазара на новото BMW Серия 7 ще се предлагат М спортен пакет, Design Pure Excellence и една BMW Individual Design Komposition.

Изпуснаха новата BMW Серия 7

Дебютът на новата Серия 7 (G11) ще се състои на 10 юни, а пред публика моделът ще бъда показан на автомобилния салон във Франкфурт през...

Благодарение на BMW EfficientLightweight теглото на моделите на новото BMW Серия 7 е намалено с до 130 кг спрямо предишното поколение. В основата е структурата на каросерията с Carbon Core, базирана на трансфер на технологии от разработките на автомобилите BMW i. Новото BMW Серия 7 е първият автомобил в своя сегмент, при което индустриално произведен карбонов композит CFRP се използва в съчетание със стомана и алуминий.

В новото BMW Серия 7 се монтират всеобхватно модернизиран V8 двигател, както и редови шестцилиндрови мотори от най-новото поколение агрегати на BMW Group. Всички двигатели серийно се комбинират с модернизирана осемстепенна трансмисия Steptronic. Предлаганото като опция интелигентно двойно задвижване BMW xDrive също е с оптимизиран коефициент на полезно действие.

Plug-in хибридният модел, който ще се предлага и като BMW 740Le с дълго междуосие и с обозначение BMW 740Le xDrive, когато е в комбинация с интелигентното двойно задвижване, ще се задвижва от четирицилиндров бензинов двигател и електромотор с обща системна мощност от 240 кВт/ 326 к.с. В ЕС тестови цикъл за хибридни автомобили BMW 740e има среден разход на гориво от 2,1 л/ 100 км респективно среден разход на електроенергия от 12,5 кВтч/ 100 км. СО2 емисиите на 49 г/км (предварителни данни).

 

Технологичните акценти в новото BMW Серия 7

BMW за пръв път представя подбрани технически акценти, с които новото поколение на BMW Серия 7 ще постави нови стандарти по отношение н...

За пръв път се предлага система Executive Drive Pro с активно стабилизиране на каросерията срещу наклоняване и базирано на данни предвиждане. Стабилизаторите с електромеханично задвижване намаляват колебанията на каросерията при динамично движение в завои. В допълнение Активният контрол на окачването адаптира амортисьорите към неравностите по пътното платно.

При новото BMW Серия 7 бордовият монитор на системата за управление iDrive за пръв път е в изпълнение Touch Display. Освен познатото управление чрез контролер функциите могат да бъдат избирани и активирани чрез докосване на повърхността на дисплея.

Освен това системата iDrive е разширена с представената за пръв път система за управление с жестове. Движенията на ръката, регистрирани от 3D сензор, управляват Infotainment функциите по особено интуитивен и комфортен начин. Съответните жестове служат и за регулиране на силата на звука на музикалната система или за отхвърляне или приемане на входящи телефонни повиквания. Освен това има възможност дефиниран жест да бъде свързан с индивидуално избрана функция.

 

Ненадминат е и комфортът на возене в задната част на моделите BMW 750Li xDrive, BMW 740Li, BMW 730Ld и BMW 730Ld xDrive с опцията Executive Lounge, която дава нова дефиниция на индивидуалната атмосфера в автомобил от луксозния сегмент. Този пакет оборудване включва и четиризонова автоматична климатична инсталация, комфортни седалки с електрическо регулиране и масажна функция отзад, както и активна вентилация на всички седалки и опциите Executive Lounge Seating, Executive Lounge задна конзола и развлекателна система за задните места Experience включително BMW Touch Command. За пръв път масажната функция е разширена с програмата Vitality, която позволява на пътниците отзад активна тренировка на тялото за възстановяване. Опцията Executive Lounge Seating повишава комфорта на мястото зад седалката на пътника до водача, която може да бъде изместена с допълнителни 90 мм напред, а в облегалката й може да бъде интегрирана електрически задвижвана опора за краката.

Без камуфлаж: дежа вю при новата BMW Серия 7

Ден след настъпване на новата година във Фейсбук се появиха шпионски снимки без никакъв камуфлаж на 2016 BMW 7-Series. Те бяха публикув...

В Executive Lounge задната конзола са разположени сгъваема масичка, допълнителни поставки за напитки, както и Touch Command. Мобилният 7-инчов таблет позволява управлението на Infotainment и комфортните функции на новото BMW Серия 7 и от задната част, като освен това може да бъде ползван и за възпроизвеждане на аудио- и видеофайлове, като игрална конзола или за сърфиране в интернет.

Опцията дифузно осветление за пръв път включва и светлинна проекция т.нар. Welcome Light Carpet, която създава впечатляваща светлинна графика в зоната за качване и слизане. За дългата версия на новото BMW Серия 7 се предлага и уникалният в сегмента на луксозните лимузини панорамен стъклен покрив Sky Lounge. При това изпълнение при тъмнина излъчената от разположените странично LED модули светлина се разпределя равномерно по стъклената повърхност, където среща отпечатана графика, наподобяваща обсипано със звезди небе.

 

Новото BMW Серия 7 е първият сериен автомобил на света, който може да паркира на преден ход без водач зад волана. Маневрирането се активира от водача чрез новоразработения BMW Display ключ и се извършва полуавтоматично от автомобила, като водачът е отговорен да следи за препятствията.

Новост в сегмента на луксозните лимузини са и познатите от BMW i8 лазерни светлини, които благодарение на BMW Selective Beam са незаслепяващи и се предлагат за новото BMW Серия 7 като алтернатива на серийните Full LED фарове. Обсегът им от 600 метра е два пъти по-голям от този на LED фаровете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com