Обиколка около света: 26 години, 215 страни и 890 000 км

66857
Обиколка около света: 26 години, 215 страни и 890 000 км

Наскоро Гюнтер Холторф завърши епично приключение, продължило 26 години. То е било зад волана на Mercedes-Benz G-Class, а двигателят не е бил сменяван дори и след близо 900 000 км.

Всичко започва, когато Гюнтер напуска работата си като мениджър в Lufthansa, отправяйки се на приключенско пътешествие с небесно синия си 1988 Mercedes-Benz 300GD, който той нарича „Ото“. Първите години Гюнтер прекарва на Африканския континент с третата си жена, но двамата се разделят и през 1990 г. той публикува реклама в ежедневника Die Zeit, на която откликва Кристине. Двамата отиват в Южна Америка, като достигат границата от 200 000 км през 1998 г. в Аржентина.

Стартира най-трудната ветроходна регата - Volvo Ocean Race

На 11 октомври 2014 г. започва 12-тото издание на Volvo Ocean Race – най-трудното състезание по ветроходство в света. Седем яхти ...

След това в списъка са Централна Америка, Канада, Мексико и Аляска, след което двамата се отправят за Австралия. След континента следват Сирия и Казахстан, където километражът достига 500 000 км. Следват Афганистан, Турция, Карибите, Куба, Великобритания и други европейски страни.

За съжаление, Кристине умира през юни 2010 г., след като е диагностицирана с тумор в лицев нерв през 2003 г. Холторф й обещава да продължи пътуването си, което и прави, прекосявайки Китай и Северна Корея. Пътува във Виетнам и Камбоджа, а последната спирка е Бранденбургската врата в Берлин.

Гюнтър твърди, че G-Class е с оригиналния си двигател, а при редките си повреди той е разчитал на 400-те части, които са били на борда на автомобила. Най-големият проблем се е случил при изпреварване в Мадагаскар, когато гумите на G-класата стъпват на мека пръст, а резултатът е, че гумите се обръщат по посока на слънцето. Това е причината за връщане в Европа за ново купе.

Шуменецът, който обиколи Европа с колело отново на път

Венцислав Илиев планира ново пътешествие на две колела през тази година, като смята да стартира на 2 юни. Тази година неговата цел е о...

Автомобилът ще бъде изложен в Музея на Mercedes-Benz в Щутгард.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com