Новото Volvo XC90 е най-мощният икономичен SUV в света

114427
Новото Volvo XC90 е най-мощният икономичен SUV в света

Новото Volvo XC90 ще бъде един от най-мощните и същевременно икономични SUV автомобили в света. Моделът ще се предлага с мощност до 400 к.с., а същевременно минималният разход на CO2 емисии ще бъде сведен до впечатляващите 60 г/км. Никой друг високопроходим автомобил на планетата не може да се похвали с подобни цифри, изтъкват от Volvo Car Corporation.

 

Така изглежда интериорът на новото Volvo XC90

Volvo разпространи официални снимки на интериора на новия си флагман XC90, чиято премиера е планувана за август. Компанията го описва ...

Удивително е, че новите Drive-E двигатели на XC90 са 4-цилиндрови, като мощността, която предлагат, е характерна за много по-големи агрегати. Затова от Volvo очакват да мине известно време преди хората да повярват, че това наистина е възможно. Още по-интересно е, че най-мощният T8 двигател на новото XC90 ще бъде едновремено електрически, хибриден и изключително мощен. При нормално шофиране агрегатът ще се движи в режим Hybrid, при който предните колела ще бъдат задвижавани от 2-литров, 4-цилиндров бензинов мотор, оборудван със суперчарджър и турбочарджър, а задните ще бъдат задвижвани от електрически мотор с мощност 80 к.с. Само с едно натискане на бутона шофьорът може да превключи изцяло на електричество, което ще му бъде от огромна полза в натоварения градски трафик. Максималният пробег ще бъде 40 км, преди отново да се мине на стандартния хибриден режим. Но с още едно натискане на бутона T8 двигателят може да превърне XC90 в истински състезателен автомобил, благодарение на спираща дъха мощност от 400 к.с. и 640 Nm въртящ момент.

Новото XC90 ще се предлага с два дизелови двигателя – D5 и D4, които осигуряват мощност от съответно 225 и 190 к.с. И двата мотора гарантирано превръщат модела в най-икономичния в своя клас с изумителния среден разход съответно от 6 и 5 литра при пробег от 100 километра. Очакваният с огромен интерес швед ще се предлага и с два бензинови двигатели T6 и T5, които ще генерират 320 и 254 к.с.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com