Новото Bugatti Veyron се цели в 460 км/ч

48907
Новото Bugatti Veyron се цели в 460 км/ч

Новият Veyron се очаква да се появи в края на 2015 или началото на 2016 г., но надпреварата за титлата на бъдещия „Крал на скоростта“ вече започна. В две поредни публикации ви разказахме подробности за Hennessey Venom F5, чиято цел е постигне скорост от 290 мили/ч (466 км/ч). Veyron също се е прицел в подобни цифри, за което, пред британския Autocar, разказват източници от компанията. Новият Veyron ще разчита на актуализирана версия на 8,0-литровия W16 двигател с четири турбини, който ще се подпомага от електрически мотор, за да предложи не по-малко от 1500 к.с. Тази ненормална мощност ще се предава към двете оси посредством 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител.

W16 двигателят вече ще е с директно впръскване на горивото, а не както до сега – с многоточково впръскване. Интересното е, че този двигател ще отговаря на Евро 6 екологичните стандарти. Разходът и СО2 ще се намалят, естествено, за което ще спомогне електрически мотор с кръгла форма, монтиран в корпуса на скоростната кутия, който ще черпи енергия от литиево-йонна батерия. Твърди се, че въртящият момент ще бъде ограничен до 1490 Нм, за да се запази надеждността на трансмисията.

Следващият Bugatti Veyron ще е с 1500 к.с.?

В последните няколко години всички супер автомобили се равняват по Bugatti Veyron. Само че въпросният хипер автомобил вече поизостава в...

Докато Veyron Super Sport тежи сериозните 1840 кг, новото Bugatti ще мине на строга диета, въпреки монтирането на електромотор и батерия. Ранни компютърни симулации показвали, че потенциалът на автомобила е за ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,3 секунди. Максималната му скорост ще е 460 км/ч. Но тук има сериозно ограничение и то е свързано с гумите, както и с намирането на достатъчно дълга права, за да се постигне тази скорост. Но всичко предстои да се случва тепърва и би било учудващо, ако новият Veyron не запише някакво подобно измерение на максималната скорост, че дори и по-висока.

Смята се, че вече са построени пет прототипа, всеки от които е оборудван с различни комбинации на задвижване. Bugatti вече подготвят производствените мощности в Молсхайм, където отново ще се проиведат автомобилите, като се смята, че серията ще бъде ограничена до 450 бройки, първите от които ще стигнат до клиентите си не по-рано от началото-средата на 2017 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com