Новото BMW X1 вече е и с предно задвижване

28040
Новото BMW X1 вече е и с предно задвижване

След 730 000 продажби BMW извади новото Х1, което използва нова платформа и предно задвижване, като продължава да се предлага и във версия xDrive.

В сравнение с предшественика му височината е увеличена с 53 мм, което допринася за по-добрия пространствен комфорт в интериора. Значително повдигнатата позиция на седене (+ 36 мм отпред, + 64 мм отзад) оптимизира обзора върху случващото се на пътя. Мястото за коленете отзад е увеличено с 37 мм при серийното оборудване респективно с до 66 мм при предлаганата като опция, регулируема надлъжно задна седалка. Вместимостта на багажника е 505 литра или 85 литра повече спрямо предходния модел. Чрез сгъване на серийната, разделена в съотношение 40:20:40 задна седалка, която опционално се предлага и с регулируем наклон на облегалката, вместимостта на багажника може да бъде увеличена до 1550 литра. За допълнителна гъвкавост като опция се предлагат сгъваема облегалка на седалката на пътника до водача, както и регулируема надлъжно с 13 см задна седалка.

 

В чест на една икона: BMW 3.0 CSL Hommage

„CSL“ обозначава „Coupé Sport Leichtbau“ – благодарение на предния и задния капак, както и калници...

Вътрешният дизайн на новото BMW X1 залага на типичната за марката ориентация към водача при оформлението на. Серийното оборудване включва климатична инсталация, аудио система с USB и AUX-In букси, както и система за управление iDrive с 6,5-инчов свободно стоящ монитор на арматурното табло. За целенасочена индивидуализация освен базовото оборудване се предлагат и вариантите Модел Advantage, модел Sport Line, Модел xLine и Модел M Sport.

Смяната на поколенията на BMW X1 е свързана и със значителен напредък и по отношение на интелигентната свързаност. Ново предложение на BMW ConnectedDrive е BMW Head-Up дисплея, който също като при по-големите BMW X модели проектира важната за пътуването информация директно върху предното стъкло. Освен това BMW X1 вече може да бъде оборудвано и с Асистент за шофиране Plus, който включва системите Активен автопилот с функция Stop&Go, Предупреждение при напускане на лентата, Асистент за задръствания, както и Предупреждение при опасност от сблъсък с разпознаване на пешеходци и Спирачна функция при шофиране в градски условия.

 

Второто поколение на BMW X1 застава на старта с напълно нова гама от двигатели. При въвеждането на пазара през октомври 2015 г. ще се предлагат два бензинови и три дизелови двигателя с четири цилиндъра и мощност от 150 к.с. до 231 к.с. от новото семейство двигатели на BMW Group. Те ще се комбинират с шестстепенна механична скоростна кутия, респективно осемстепенна трансмисия Steptronic, които също са нова разработка. Интелигентното двойно задвижване BMW xDrive на новото BMW X1 също е модернизирано. За първи път при BMW X1 sDrive20i и BMW X1 sDrive18d ще се предлага наложилото се при BMW Серия 2 Active Tourer и BMW Серия 2 Gran Tourer предно задвижване, специално конструирано по начин, който гарантира типичната за марката динамика на управлението.

BMW Серия 1: Красотата е в симетрията (тест драйв)

В началото на тази година, малко повече от 10 години след дебюта си, второто поколение на Серия 1 премина през задължителния си фейсли...

 

 

 

 

Лимитирана серия за BMW 435i ZHP Coupe

Създаден, за да отдаде почит към оригиналния пакет ZHP за Серия 3 (Е46) 2003-2006, специалната серия предлага смес от заводски опции, к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com