Новият Opel Corsa сега и с LPG

11124
Новият Opel Corsa сега и с LPG

Разходите за гориво са с 50% по-ниски, атрактивната цена на базовия модел е 22 415 лева.

Новият Opel Corsa 1.4 LPG ecoFLEX разполага с 90 к.с. и пристига директно от завода с възможност за захранване с два вида гориво. Този модел предлага значителни ползи в две важни насоки. От една страна разходите за гориво се намаляват с почти 50 процента в сравнение с тези при бензинов мотор заради ниската цена на горивото LPG, включващо основно пропан и бутан. От друга – Corsa 1.4 LPG ecoFLEX се предлага на изключително атрактивна цена. Базовата версия с три врати сега струва 22,415 лева, а тази с пет врати стартира от 23,000 лева (препоръчителни за българския пазар цени с включен ДДС).

Opel Corsa 1.4 LPG разполага с мощност от 90 к.с. както в режим на работа с LPG, така и с бензин и се предлага с петстепенна механична трансмисия. Моделът се нуждае от едва 6.9 литра на 100 км в режим на алтернативно задвижване, а емисиите на CO2 от 113 г/км са с около 13 процента по-ниски от тези при задвижване с бензин. Разходите за гориво са снижени с почти 50 процента в сравнение с тези при задвижване с бензин. Този огромен процент в голяма степен се дължи на данъчните облекчения за LPG горивото в Германия до 2018 г.

Новият Opel Corsa вече и със 150 „коня“

Tози малък, но мощен спортист е перфектният избор за почитателите на ненатрапчивата и изискана демонстрация на стил – новата Cors...

Друго значително предимство на новото поколение Corsa във вариант LPG е, че както всички останали LPG модели на Opel, тя се предлага с функционалност за задвижване с две горива от самия завод. Водачът може да превключва между режимите на работа на LPG и бензин просто с натискане на бутон. Новоразработеният контролен модул позволява още по-прецизно синхронизирано преминаване от един в друг режим. Това от своя страна осигурява и възможност за изминаване на до 1200 км без необходимост от спиране за зареждане. Пробегът и разходът на гориво могат да бъдат следени отделно за LPG и бензин, а също и комбинирано на екрана на бордовия компютър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com