Новият MINI Clubman: най-нестандартният в гамата

13424
Снимки:

Дизайнът на новия Clubman следва наложения вече нов фирмен стил на марката, като отпред приликите с хечбека са очевидни. По-интересен е динамично издълженият силует с четири странични врати, дългата линия на покрива, както и вертикална тазадна част с характерните разделени врати.

MINI John Cooper Works застава на старт в България

В продължение на повече 55 години MINI носи страстта към моторните спортове в гените си, а в най-новото си поколение залага по-интензив...

MINI Clubman е съществено по-голям от хечбека: дължина +27 см, междуосие +10 см; 5 пълноценни места за седене; вместимост на багажника от 360 л, като максималната вместимост достига 1250 л.

 

Интериорът е оформен по напълно нов начин. Откроява се широкото арматурно табло с преминаваща по цялата широчина на кокпита лайстна, комбиниран уред на кормилната колона, хармонично интегриран централен уред с LED светлинен пръстен и дисплей за автомобилните, развлекателните, телефонните и навигационните функции.

 

Новият MINI John Cooper Works е напомпан до 231 к.с.

В дизайна се откроява специфичната за модела предна броня с големи въздухозаборници, които заемат и мястото за фаровете за мъгла при MI...

На пазара новия MINI Clubman се въвежда с три варианта бензинови и дизелови двигатели от ново поколение с технология MINI TwinPower Turbo. Промеира в модела прави 4-цилиндровия дизелов двигател (150 к.с.) при MINI Cooper D Clubman. MINI Cooper Clubman разчита на  трицилиндров бензинов двигател със 136 к.с., докато Cooper S Clubman е с четирицилиндров бензинов двигател с мощност 192 к.с. Моделите са с предно задвижване и шестстепенна механична скоростна кутия, но за пръв път при MINI се предлага опционална осемстепенна трансмисия Steptronic (MINI Cooper S Clubman и MINI Cooper D Clubman) както и осемстепенна трансмисия Steptronic Sport (MINI Cooper S Clubman).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com