Новият Jaguar XF със супер атрактивен дебют

8921
Новият Jaguar XF със супер атрактивен дебют

Изцяло новият Jaguar XF бе показан за първи път наживо с драматично пътешествие по високо опънати въжета над вода в сърцето на бизнес зоната на Лондон.

Британския експерт по каскадите Джим Додал, ветеран от холивудски продукции за Бонд, Борн и Индиана Джоунс, шофира изцяло новия XF в продължение на 240 метра през високо опънати въжета, за да демонстрира олекотената предимно алуминиева конструкция на модела. Автомобилът е с 80 кг по-лек от най-близкия си конкурент, което го прави най-добрия в класа по икономичност (над 70mpg) и емисии на CO2 (104 г/км).

 

Jaguar показа интериора на новия XF

Новият Jaguar XF е изцяло променен. Дизайн директорът на Jaguar, Иън Калъм, казва: „Вярвам, че изцяло новият XF ще е най-добре из...

Изцяло новият XF ще направи своя официален световен дебют на Автомобилния салон в Ню Йорк на 1 април. XF е запазил основните черти на предшественика си, но използва усъвършенстваната предимно алуминиева конструкция на Jaguar, за да ги издигне на съвсем ново ниво. Със 75% алуминий конструкцията позволява спестяване на тегло до 190 кг в сравнение с предишния модел и повишаване на твърдостта при усукване с до 28%. Конструкцията осигурява и драматични подобрения в разпределението и пропорциите, така важни за дизайна на Jaguar. Макар че е със 7 мм по-къс и с 3 мм по-нисък от автомобила, който замества, 2960-милиметровото междуосие на изцяло новия XF е с 51 мм по-дълго, което осигурява водещо в класа пространство на задната седалка с повече място за краката, коленете и главата.

 

Повишаването на ефективността, присъщо на олекотената алуминиева конструкция, се допълва от гамата усъвършенствани, мощни двигатели на изцяло новия XF. Двулитровите дизелови двигатели Ingenium са налични с показатели от 163 к. с./380 Нм и 180 к. с./430 Нм и се предлагат със специално оптимизирани 6-степенна механична и 8-степенна автоматична трансмисия. Във варианта 163 к. с. с механична трансмисия, изцяло новият XF осигурява 104 г/км CO2 и е най-лекият, най-ефективен нехибриден дизелов модел в сегмента - с 80 кг по-лек от най-близкия си конкурент.

Всички други двигатели се съчетават ексклузивно с 8-степенни автоматични трансмисии. Двулитровият бензинов двигател с турбокомпресор и директно впръскване на горивото развива 240 к. с./340 Нм, докато добре познатият 3-литров бензинов двигател V6 Supercharged ще се предлага и в двата варианта от 340 к. с./450 Нм и 380 к. с./450 Нм. Трилитровият двоен турбо дизелов двигател V6 извлича предимствата от множество усъвършенствани технологии, които допълнително подобряват ефективността и финеса и вдигат мощността до 300 к. с. със забележителен въртящ момент от 700 Нм.

Jaguar XF AWD: Различната гледна точка (тест-драйв)

Няма видима причина да се прехласвам по фейслифта на XF, тъй като вече минаха години от представянето му. За сметка на това обаче има д...

 

Усъвършенстваните двойни носачи и окачването Integral Link - комбинирани с почти 50:50 разпределение на теглото - създават идеалния баланс между пъргавина, комфорт и финес. Съвременна технология с пасивни амортисьори предоставя изключителен комфорт на возията като стандарт, а за още по-добър контрол системата Adaptive Dynamics определя оптималните настройки на амортисьорите в съответствие с условията на шофиране. Jaguar Configurable Dynamics, разработена за първи път за F-TYPE, осигурява пълен контрол и позволява на водача да настройва индивидуално амортисьорите, управлението на волана, двигателя и 8-степенната автоматична трансмисия.

Проходимостта е също подобрена с усъвършенстваната система за контрол, използвана за първи път при F-TYPE AWD: Intelligent Driveline Dynamics (IDD). Тя осигурява задно задвижване с производителността и предимствата на сцеплението при AWD.

Системата All-Surface Progress Control, разработена за шофиране с ниска скорост при лоши метеорологични условия, автоматично управлява спирачките и подаването на газ, за да осигури най-доброто възможно сцепление и позволява на автомобила да потегля плавно и без проблеми.

Jaguar XE бе обявен за „Най-красив автомобил на 2014 г.“

На 30-тото издание на Международния автомобилен фестивал в Париж Jaguar XE бе награден с приза „Най-красив автомобил за 2014 годи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com