Новата Toyota Prius ще харчи 2,5 л/100 км

16996
Новата Toyota Prius ще харчи 2,5 л/100 км

Тези снимки, които очевидно са сканирани, бяха разпространени от тайванския уебсайт Autonеt, изпреварвайки официалната премиера на модела. Prius Pug-In пък ще изразходва само 1,42 л/100 км бензин.

Да, цените на горивата по света падат (ние сме изключение, както винаги), но Toyota не може повече да отлага дебюта на новото поколение Prius, след като веднъж го забави с 6 месеца за допълнителни фини настройки.

Ето го и новото поколение, което идва в две версии. За дизайна ще се задоволя да кажа само, че японците са успели да изкоренят всякакви чувства от него. Но да не задълбавам.

Toyota е най-скъпата автомобилна марка

  Автомобилният гигант от Страната на изгряващото слънце отново е най-скъпата автомобилна марка в света, след като миналата годин...

Снимките, които очевидно са сканирани и с лошо качество (но пък говорят за достоверност), показват две версии: едната, по-конвенционалната, е на Prius Hybrid (черната маска), докато другата, чиито дизайн е вдъхновен от Toyota Mirai с горивни клетки, е на Prius Plug-In Hybrid. Според Autonet, четвъртото поколение на Prius Hybrid ще дебютира по време на Токио мотор шоу 2015 през октомври, като ще предложи на клиентите среден разход на гориво от 2,5 л/100 км.

Новият Prius ще бъде леко по-дълъг и по-нисък, запазвайки същата широчина (4550 мм дължина × 1770 мм широчина × 1490 мм височина спрямо 4480 мм × 1745 мм × 1490 мм). Интериорът също трябва да се очаква да следва конфигурацията от Mirai. Теглото на модела е намалено до 1280 кг за Prius Hybrid (от 1393 кг) и 1350 кг за Prius PHV (от 1435 кг).

Третото поколение хибридна система е съставено от 4,-цилиндров, 1,8-литров VVT-i двигател със 105 к.с., електромотор с 90 к.с., CVT и литиево-йонна батерия. Комбинираната мощност на системата е около 150 к.с. Prius PHV ще разчита на същата компановка, но с батерии с по-висок капацитет, позволяващ изминаването на 50 км само на електрическо задвижване, благодарение на което ще изразходва средно по 1,42 л/100 км бензин.

Toyota плати близо $1 млрд. за спонсорство на две Олимпиади

Toyota ще използва Олимпийските игри през 2020 г. като сцена за реклама на водоровната инфраструктура за зареждане на автомобили. Toyot...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com