Новата Opel Astra ще е с IntelliLux матрични LED светлини

23802
Новата Opel Astra ще е с IntelliLux матрични LED светлини

С това Astra ще се превърне в първия модел в класа, който ще предложи матрични LED светлини.

Интелигентната осветителна система на бъдещето ще направи своята премиера в новото поколение Opel Astra на Международното автомобилно изложение във Франкфурт (17-27 септември, 2015 година). С новата Astra авангардната изцяло LED матрична система IntelliLux, позволяваща създаване на снопове от дълги светлини без заслепяване, ще се предлага в компактния клас за първи път, правейки най-върховата светлинна технология достъпна за много повече клиенти. След представянето на биксеноновите адаптивни предни светлини в актуалното поколение на Astra, Opel отново поема ролята на пионер в областта на светлинните технологии с новото поколение на своя компактен бестселър.

 

GM произведе 500 милиона автомобила!

Вчера General Motors отпразнува забележително събитие в производството си: от създаването на компанията през 1908 г. над 500 милиона ав...

След като вече направиха биксеноновите адаптивни светлини по-достъпни и предлагани в повечето от своите модели, включително в актуалната Astra, от които вече са продадени над 200 000 броя с тази система, инженерите от Международния технически център за разработки и развойна работа на Opel в Рюселсхайм обърнаха внимание на разработването, подобряването и фината настройка на светлинна система от ново поколение. След години на подготовка, новата, патентована, изцяло LED система на Opel IntelliLux вече е готова за серийно производство. До този момент такива системи бяха запазени за луксозни автомобили.

Включвайки 16 LED сегмента – осем от всяка страна на автомобила – новата LED матрична система автоматично и постоянно адаптира дължината и разпределението на светлинния сноп към всяка пътна ситуация. В рамките на управлението на процеса, системата функционира съвместно с предната камера Opel Eye, която например установява наличието на други движещи се автомобили. При това различни отделни LED елементи, които биха могат да заслепят движещите се насрещно, се включват и изключват автоматично.

В момента в който автомобилът напусне градските зони, дългите светлини автоматично се включват и остават постоянно в такова състояние. Това води до значително подобряване на безопасността, както показва едно изследване на Техническия университет в Дармщат и Европейската инициатива LightSightSafety. Според него при скорости на движение от 80 км/ч водачите успяват да установят наличие на обекти с 30 до 40 метра по-рано отколкото при използване на конвенционалните халогенни или ксенонови къси светлини. Това им осигурява около 1.5 секунди по-дълго време за реакция, например при внезапна поява на животно на пътя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com