Нова зимна приказка с 4x4 приключения и подчертан спортен дух

10064
Нова зимна приказка с 4x4 приключения и подчертан спортен дух
Снимка: Suzuki

Старите хора вярват, че с Димитровден идва зимата. За предстоящия сняг, подсказват и все по-ниските температури и заскрежените прозорци на автомобилите рано сутрин.

Сега е моментът да помислим за вседеход, който без проблем да ни измъква от кишата и от снежните коловози на паркинга пред дома, и в същото време да ни предлага супер комфорт плюс нагреватели на седалките и външните огледала, разбира се.

Новото Suzuki Vitara направи официалния си дебют в България

Още с появата на първото поколение Vitara на пазара през 1988 г., Suzuki печели признание като пионер в изграждането на компактен всъде...

По-хубаво от това, да посрещнем зимата с чисто нов SUV може да бъде само усещането, че с ръцете си управляваме чистокръвен наследник на един легендарен 4х4 автомобил какъвто е Suzuki Vitara.

Да, легендата се завърна точно на време, за да ни предложи своите непоколебими оф-роуд възможности, замаскирани под един впечатляващ силует. Днес, Vitara е с по-компактни размери: дължина - 4 175 мм, широчина - 1 775 мм; височина – 1 610 мм, междуосие – 2 500 мм и клиренс – 185 мм, което я прави изключително удобна за движение в и без това затруднените от зимните условия градски улици.

Красивите цветове, сред които особено впечатление прави Atlantis Turquoise Pearl Metallic и възможността за персонализация на автомобила с комбинация от два цвята – дискретно съчетание между Savannah Ivory Metallic с покрив Cosmic Black Pearl Metallic или екстравагантната композиция от Horizon Orange Metallic с покрив Superior White, ще ни направят забележими на фона на бяло-сивя градски пейзаж.

Хубаво е когато на вън е студ, та чак камък се пука, да си имаме едно уютно местенце, което ни предлага всичко, от което се нуждаем: автоматичен климатик, аудио система със 7-инчов тъчскрийн дисплей, автоматични светлини и чистачки, парктроник с камера за заден ход, бордкомпютър, меки и удобни велурени седалки и т.н.

През зимата безопасността на пътя е с особено значение, но и тук японския производител ни дава необходимото: Radar Brake Support, адаптивен Criuse Control, асистент при спускане и потегляне при наклонен терен, електронен контрол на стабилността, пълен пакет въздушни възглавници.

Suzuki Vitara се завръща

От миниатюрния модел, превърнал се в любима играчка сред заклетите офроудъри, не е останал и помен. Новият модел е значително по-голям ...

Vitara е напълно готова за 4х4 зимни приключения, подсигурени от интелигентната система за задвижване на четирите колела AllGrip с четири режима на шофиране – Auto, Snow, Lock и Sport! От нас се очаква само да натоварим ските и шейните (автомобилът е оборудван с декоративни релси на покрива в сребрист цвят, за които бързо и лесно може да закрепим стойката, а в багажното отделение от 375 л ще съберем всичко останало) и да потегляме.

Suzuki Vitara се предлага с бензинов и дизелов двигател с работен обем от 1,6 литра с мощност 120 к.с. При бензиновият двигател вариантите за скоростна кутия са два – 5-степенна механична или изцяло нова 6-степенна автоматична трансмисия с хидравличен преобразувател на въртящия момент. Дизеловият двигател ни предлага също избор между - 6-степенна механична или 6-степенна предавателна кутия с два съединителя обозначена с името TCSS (Twin Clutch System by Suzuki).

За разлика от сметките ни за парно, с разходите за гориво при Vitara няма да имаме проблем. Благодарение на иновативните технолотии японския производител е постигнал забележително ниска консумация на гориво – от 5,3 л/100 км комбиниран разход при бензиновия двигател и от 4,0 л/100 км комбиниран разход при дизела. Нивата на вредни емисии също ще ни впечатлят приятно – от 106 до 131 г/км.

За тези от нас, които дори и през зимата обичат да карат бързо, Suzuki предлага Vitara с напълно нов 1,4-литров бензинов двигател. Спортната версия на модела, белязана с буквата S, ни радва със съвременен четирицилиндров 1,4 BOOSTERJET, снабден със система за директно впръскване на горивото, както и принудително пълнене с турбокомпресор и интеркулер на сгъстения въздух. Максималната мощност на този екземпляр е 140 к.с. при 5 500 оборота на коляновия вал в минута, а максималният въртящ момент от 220 нютонметра е наличен във впечатляващо широкия диапазон между 1 500 и 4 000 оборота в минута.

Едва ли заледеният път ще ни попречи да ускорим от място до 100 км/ч за забележителните 10,2 секунди.

Suzuki Vitara вече се предлага и с нов 6-степенен автомат

„Миркат ООД“ залага на комбинация от два градски автомобила - малките Celerio и Swift - и два кросоувъра - Vitara и S-Cross...

Най-хубавото за накрая – Suzuki Vitara се предлага със стартова цена за базов модел от 29 990 лв с ДДС и след отстъпка GREEN BONUS и стига в най-високото ниво на оборудване до 50 590 лв.

Да започнем новата зимна приказка с Vitara и Vitara S! Повече на http://suzuki.bg/cars

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com