Нов 2,0-литров дизел със 170 к.с. за Opel Cascada

22779
Нов 2,0-литров дизел със 170 к.с. за Opel Cascada

В сравнение със своя предшественик, новият задвижващ агрегат предлага с три процента по-висока максимална мощност и с 14% по-висок въртящ момент при едновременно по-ниски показатели по отношение на разхода на гориво. С комбинацията от новия двулитров турбодизелов двигател и шестстепенната механична предавателна кутия, внушителният кабриолет изразходва само 4,9 л/100 км и отделя 129 грама CO2 на километър. Мощният двигател е отлично предложение за комфортната и динамична Cascada – с него откритият модел на Opel има ускорение от 0 до 100 км/ч за 10,3 секунди и постига максимална скорост 218 км/ч. Елегантният кабриолет с новия двигател 2.0 CDTI се предлага на цена от 30500 eвро (препоръчителна от производителя цена с включен ДДС на пазара в Германия).

Инженерите на марката Opel са успели да постигнат повишаване на ефективността чрез промени във формата на горивните камери, oптимизиране и промяна на профила на всмукателните тръби и използване на нова система за впръскване на гориво с налягане 2000 бара и с до 10 впръсквания на работен цикъл. Впечатляващият максимален въртящ момент от 400 Нм е на разположение в целия оборотен диапазон от 1750 дo 2500 об/мин. За първи път в турбината с променлива геометрия VGT (Variable Geometry Turbine) на турбокомпресора се използва електрически вместо вакуумен актуатор, което спомага за подобряване на времето за реакция с 20% и още по-голямо удоволствие зад волана.

Ето го новото поколение на Opel Astra

По-рано днес неофициално изтекоха снимките на новата Astra, което принуди Opel да изтегли онлайн дебюта на Astra K със седмица по-рано ...

Новият двигател 2.0 CDTI се отличава с по-ниски нива на шума от своя предшественик в целия работен диапазон, а нивото от 74 децибела при работа на празни обороти е с цели три децибела по-ниско от досегашното.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com