Най-скъпата китайска лимузина струва $803 000

72253
Най-скъпата китайска лимузина струва $803 000

Китайският автомобилопроизводител FAW вече приема поръчки за лимузината Red Flag L5, чиято цена е 5 млн. юана или 803 000 щатски долара. Така автомобилът се превръща в най-скъпия, произвеждан в страната. Първата подобна машина вече е продадена на Вен Чунхуа, собственик на верига мебелни магазини в Китай. Той е купил автомобила от автомобилния салон в Пекин. Новината съобщава Bloomberg. За производството на една лимузина са необходими 3 месеца.

На китайския пазар за същата сума може да се купи Ferrari FF. Високата цена на италианския супер автомобил се дължи на факта, че спряво приет закон данъкът върху вносните автомобили може да достигне до 100% от тяхната начална цена. Това е една от причините всички производители гледат да се уредят с джойн вънчер, т.е. местно производство.

Най-екстремният VW Golf R 400 ще бъде произвеждан!

В Пекин Volkswagen представи най-екстремния Golf R 400. Голямата новина е, че концепцията ще бъде пусната в ограничено серийно производ...

 

Под марката Red Flag компанията FAW произвежда лимузини както за високопоставени представители на Поднебесната, така и за частни лица. Моделът L5 е оборудван с 6-литров, V12 двигател с 408 к.с.

В „гражданската“ гама влизат три модела, като на върхя й стои L9. Неговата дължина е 6,39 м, широк е 2,02 м и е висок 1,72 м. Модификацията с къса колесна база е обозначена като L7, а най-малкият модел е L5.

Предпалага се, че FAW, която е партньор в Китай на Volkswagen, ще похарчи за развитието на проекта Red Flag около $300 млн.

Mercedes обещава главоболия за BMW X6

В неделя Mercedes-Benz официално представи Concept Coupe SUV в Пекин. С това компанията, макар и доста късно, обяви неминуемата поява н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com