Най-екстремният VW Golf R 400 ще бъде произвеждан!

62318
Снимки:

В Пекин Volkswagen представи най-екстремния Golf R 400. Голямата новина е, че концепцията ще бъде пусната в ограничено серийно производство. Това е обявил пред Car and Driver Хайхц-Якоб Нойсер, ръководител на отдела за изследвания и развитие на компанията.

 

Радикалният VW Golf R 400 concept ще дебютира в неделя

В пълния си блясък концептуалният Golf ще бъде показан в неделя, 20 април, когато врати отваря Автомобилен салон Пекин 2014. Цифрата 4...

Концептът е оборудван с мощен 400 к.с. мотор. Благодарение на него Golf-ът се ускорява до 100 км/ч за 3,9 секунди, което е с 1,2 сек по-бързо от Golf R и с 0,4 сек по-бързо от Porsche 911 Carrera 4S (също с 400 к.с. и с пълноприводно задвижване).

 

Автомобилът разчита на същия 2,0-литро, 4-цилиндров турбомотор, който се вгражда и в Golf R. Екстремната модификация обаче разчита на нова турбина и модернизиран картер. В резултат мощността му е увеличена със 100 к.с., а максималният въртящ момент със 70 Нм (до 450 Нм). Максималната скорост на най-мощния Golf е 280 км/ч.

 

Фейслифтът на VW Touareg идва това лято

Тези дни са натоварени за Volkswagen. На изложението в Ню Йорк концарнът представи обновената Jetta, както и Golf TDI SportWagen, а ето...

Спортното окачване с карбонови елементи е направено, както твърди компанията, в чест на рали бегачката Golf от 80-те години. Раздутите колесни арки са увеличили широчината на хечбека с 20 мм спрямо стандартния модел. Под тях са монтирани 19-ки, обути с 235/35 гуми. Теглото на пълноприводния хот-хеч е сведено до 1420 кг.

В интериора е заложено на карбон и алкантара. Одобрявам.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com