Mercedes възроди името Maybach

37138
Снимки:

Е, не оставиха името Maybach да тъне дълго в забвение. Нуждата от лукс винаги е била водеща за определен кръг от хора, на които Mercedes-Benz просто трябваше да предложи обекта на техните желания. Вече не като самостоятелен модел, а като върховната S-ка: Mercedes-Maybach S-Class. Показаха го на салона в Лос Анджелис (не случайно), а след броени дни ще дебютира и на изложеннието в Гуанджу, Китай (не случайно), два пазара, които се очаква да се превърнат в основни за лимузината.

Първи поглед към Mercedes-Maybach S600

Съвсем скоро, на 18 ноември, по време на Автомобилен салон Лос Анджелис, световната си премиера ще отпразнува върховната S-класа. Това ...

Възроденото име на практика е супер дълга и луксозна S-класа. Моделът е нараснал с 207 мм на дължина, достигайки до 5435 мм, като цели 200 мм от добавена дължина е отишла в колесната база, която сега е 3365 мм. Упражнението е ясно: отваряне на гигантско място за двамата пътници на задните места, които трябва да се радват на безобразен лукс и комфорт. Външно моделът се различава по някои дребни детайли от стандартната S-Calss: леки корекции в радиаторната решетка, емблемата и обозначение Maybach, както и скъсени с 66 мм задни врати с цел да се направи място за третото странично стъкло, което е препозиционирано в С-колоната.

Сравнен с основните си конкуренти, Rolls-Royce и Bentley, Maybach S-Class е с около 150 мм по-дълъг от Mulsanne, докато колесната база бие с около 100 тази на Phantom.

 

Очаквано, повечето новости са в интериора, където пътниците се радват на допълнително място за краката, настанени удобно в луксозните кресла, чийто облегалки и степенки за краката се регулират по отделно, без седалищната част да мърда. Самата тя също може да се регулира отделно от останалите части на седалката.

Mercedes-Benz S500 L: S_упер C_ласа (тест-драйв)

Новата S-Class-а вероятно е най-важният автомобил, появил се миналата година. Това е автомобил, който ще диктува технологичната тенденц...

 

Mercedes-Maybach S-Class обещава да е „най-тихият автомобил в света“, като в изолацията инженери и дизайнери са надминали себе си.

 

В началото моделът ще се продава в S600 вариант с би-турбо V12 6,0-литров двигател, генериращ 530 к.с. и 830 Нм. Ще има и версия S500 с би-турво V8 4,7-литров мотор с 455 к.с. и 700 Нм. На най-късен етапще се появи и S400 4MATIC вариант с V6 3,0-литров с 333 к.с. и 480 Нм, отиващи към четирите колела.

Mercedes-Maybach S-Class ще влезе в продажба от февруари 2015 г.

Mercedes извади тежката артилерия във формата на S600

Числото „600“ се появява за пръв път като обозначение за модел на Mercedes-Benz през 1963 г. в тип 600 (W 100). Това е първ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com