Mercedes работи по „мини-гелендеваген“

34040
Mercedes работи по „мини-гелендеваген“

Британският CAR Magazine има информация, че Mercedes-Benz работи по мини G-Wagon, който ще се появи през 2019 г. Според изданието той ще носи името GLB, като вече се работи по него под кодовото наименования X245. Британците твърдят, че той ще използва дизайн, който ще е близък до този на концепцията Energ-G Force SUV (на снимката), представено на салона в Лос Анджелис през 2012 г.

Според новата стратегия на Mercedes-Benz, G-Class е своеобразен флагман на SUV гамата, който ще даде първата си буква за името на всички бъдещи SUV модели. Заместникът на GLK ще се казва GLC, като така ще е ясно, че той е в класа на C-Class седан (по размери), докато фейслифтът на M-Class се предполага, че може да бъде наречен GLE.

И Carlsson пипнаха 6х6 версията на G63 AMG

Няма много 6х6 версии на G63 AMG в света, което означава, че всички те се третират като нещо специално. Brabus направи своя интерпретац...

Това означава, че бъдещият GLB ще застане над кросоувъра GLA. Списание CAR предполага, че мини G-Wagon ще бъде построен на платформата MFA2, която за пръв път влезе в обръщение с появата на B-Class през 2011 г.

Любопитен факт е, че британците твърдят, че в новия Mercedes GLB пръст ще има и Renault. От френската компания ще дойде 3-цилиндров бензинов двигател, който ще е базовият вариант от моторизацията на бъдещия модел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com