Mercedes-Benz подготвя конкурент на ТТ

10538
Mercedes-Benz подготвя конкурент на ТТ

Новото купе се очаква през 2019 г. като заместник на 3-вратия А-клас, планират се роудстър и AMG версии.

Спортно 2-врато купе е едно от компактните предложения, които може да очакваме да бъдат качени на второто поколение на платформата MFA. То ще застане срещу Audi TT и BMW Series 2, твърди Autocar.

На върха на новата гама ще застане AMG версия, която ще се задвижва от 2,0-литров, 4-цилиндров битурбо двигател с мощност около 400 к.с.

Mercedes показа как ще изглежда конкурентът на BMW X4

Описан като „близка до производство разработка“, Concept GLC Coupe ни дава очаквания отговор на Mercedes-Benz срещу BMW X4,...

В момента новият модел е на фаза чертежи и скици, но според източник на британското издание, новото 2+2 купе е било гореща тема на разговор по време на последните срещи на борда на директорите на Mercedes-Benz. Сред най-ревностните защитници на идеята е баш шефът Дитер Цече, който си е поставил задачата да изпревари Audi и BMW на пазара на луксозни автомобили до края на десетилетието.

 

Autocar твърди, че новото купе ще наследи 3-вратия A-Class, като дизайнът ще взаимства елементи от наскоро представения Mercedes-Benz GT. Новият модел ще е по-нисък и по-широк от настоящия А-Class с 3 врати, като дизайнът се описва като „много емоционален“.

За да се намалят разходите, интериорът вероятно ще се споделя с други компактни модели на Mercedes-Benz. Конфигурацията ще е типичната 2+2, а обемът на багажника ще е около 350 литра.

Mercedes представи обновения GLE

Официално пред публика ще бъде представен по време на автомобилния салон в Ню Йорк. Изглежда като нов модел, но това е фейслифт за М-кл...

Освен купе, Mercedes-Benz планира и поява на роудстър версия. Това навежда на предположения, че новият модел може да замени SLK, макар това да се отрича официално от компанията.

Подобно на Audi TT, новият Mercedes-Benz ще разчита на напречно монтиран двигател и ще се предлага стандартно със задвижване на предните колела, а опционно – с 4х4 задвижване.

Основа на всичко ще е новата платформа за автомобили с предно предаване, съвместно разработвана от Mercedes-Benz и Renault-Nissan Alliance. Тя ще е по-гъвкава от сегашната MFA платформа, което ще позволи по-голямо разнообразие на междуосието и широчини на следите, както и повече пространство за монтиране на батерии и резервоари, т.е. възможност за хибридни версии, дори такива с горивни клетки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com