McLaren P1 GTR ще струва 2 467 000 евро бройката

60906
McLaren P1 GTR ще струва 2 467 000 евро бройката

McLaren дръпна покривалото от уникалния P1 GTR, представайки го като дизайнерска концепция. Която обаче съвсем скоро ще може да се поръча срещу достойната за уникално произведение на изкуството цена: 2 467 000 евро! Премиерата на модела се състоя по време на Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч този уикенд.

 

McLaren 650S Sprint ще бъде представен в Пебъл Бийч

Този уикенд ще се проведе Конкурсът за елегантност в Пебъл Бийч, който се очаква с огромен интерес, тъй като там ще бъдат показани няко...

За своето творение McLaren твърди, че е „най-добрата пилотска кола за пистата“. За това трябва да помогнат многобройните подобрения и модификации спрямо Р1. На първо място идва задвижването. Инженерите са оставили своята магия върху 3,8-литровия V8 битурбо двигател и електрическия мотор, за да постигнат магическата цифра от 1000 к.с. сумарна мощност на хибридната система, увеличение от 84 к.с. спрямо серийния Р1 (916 к.с.).

 

Освен че е по-мощен, пистовата бегачка P1 GTR е и по-аеродинамична. Това е постигнато чрез увеличение на предната следа с 80 мм, както и появата на преден сплитер в стила на GT автомобилите. Променени са радиаторните въздухозаборници, отворите в предния капак, както и въздуховода на покрива. Окачването е настроено за използване само на писта, т.е. е по-ниско и по-твърдо. Зад предните колесни арки са позиционирани аеродинамични остриета, които преминават под долния край на вратите и „потъват“ под фибро-карбоновия допълнителен панел отзад, който насочва повече въздух към радиаторите и подобрява аеродинамичната ефективност отзад.

 

Задницата на този хипер автомобил е увековечена с двуелементен спойлер, стоящ върху фибро-карбонови пилони, но по-важна е хидравлично контролираната Drag Reduction System (DRS), каквато се използва във Ф1. Под крилото е разположена централно монтираната ауспухова система, изработена от инконел и титаниева сплав.

McLaren 650S GT3: създаден да властва над пистите

Точно както 12С еволюира в 650S, така страховитата GT3 машина на McLaren еволюира в нещо още по-добро, по-агресивно и по-бързо: 650S GT...

 

McLaren P1 GTR стъпва върху 19-инчови джанти, широки 10,5 инча отпред и 13 инча отзад. Има и вградена крик-система, взета от 650S GT3, за да може целият автомобил да се повдига много бързо за смяна на гумите.

 

Конструиран и поддържан от McLaren Special Operations (MSO), P1 GTR ще влезе в производство следващата година, след като бъде асемблиран и последният Р1. GTR ще се предлага единствено на собствениците на Р1. Те ще могат да се възползват от програма, включваща специално обучение за пилоти и достъп до състезателния симулатор на McLaren.

От компанията не уточниха колко бройки ще произведат, но са супер конкретни за цената на всеки един: тя ще е 1,98 млн. британски паунда, което е над 2,146 млн. евро.

Върховният McLaren P1 GTR ще е с 1000 к.с. и цена $3,35 млн.

McLaren Automotive ще конструира мощен 1000 к.с. суперавтомобил, който ще може да се кара само на писта. Р1 GTR ще струва мегаломанскит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com