McLaren 650S GT3: създаден да властва над пистите

31118
McLaren 650S GT3: създаден да властва над пистите

Точно както 12С еволюира в 650S, така страховитата GT3 машина на McLaren еволюира в нещо още по-добро, по-агресивно и по-бързо: 650S GT3. Кажете „Здравей“ на новия крал на пистата, същият като предишния, само че по-добър.

 

Върховният McLaren P1 GTR ще е с 1000 к.с. и цена $3,35 млн.

McLaren Automotive ще конструира мощен 1000 к.с. суперавтомобил, който ще може да се кара само на писта. Р1 GTR ще струва мегаломанскит...

McLaren 650S GT3 разкри своята самоличност пред света този уикенд, по време на Фестивала на скоростта в Гудууд. Базиран на серийния автомобил, който съвсем наскоро бе лансиран като заместник на 12С, този автомобил, проектиран да отговаря на правилата на GT3 състезателния клас на ФИА, е по-агресивен. Купето, изградено почти изцяло от карбон, е с 52 мм по-широки следи отпред и отзад спрямо 12C GT3. Задвижването се осигурява от модифицирана версия на познатия 3,8-литров бу-турбо V8 двигател.

 

За съжаление мощността е драстично намалена – от 650 до само 500 к.с., което е продиктувано от състезателните правила на ФИА. McLaren е променил скоростната кутия, закачена за него. От старата Ricardo на секвенциална Xtrac. McLaren твърди, че са променили в голяма степен почти всеки аспект от автомобила. Например, новият ролкейдж е не само по-лек от стария, но и предлага повече място в областта на краката и главата. В полза на бъдещите пилоти ще е и новият композитен волан, който е с нов дизайн. Същото се отнася и за приборното табло зад него, но за съжаление от McLaren не ни дават шанс да ги видим.

 

McLaren изненада с 650S Spider

Докато темата около McLaren бе 650S, на щанда си компанията изненадващо извади и Spider версия на новата си бегачка. Проектиран за тез...

McLaren вече чака поръчки за оранжевото си състезателно бижу, като базовата цифра е 330 000 британски паунда (плюс данъци). За сезон 2015 ще бъдат направени само 15 автомобила, но собствениците на настоящия 12C GT3 ще могат да ъпрейдват автомобилите си към последните спецификации.

 

McLaren 650S GT3 не е спечелил нито едно състезания, но вече печели сърцата на феновете. Браво.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com