Mazda представи супер атрактивката „двойка“

36875
Mazda представи супер атрактивката „двойка“

След като преди няколко дни в мрежата изтече интериорът на новата Mazda2, днес японската компания представи официално Mazda2/Demio. И както се очакваше – автомобилът изглежда изключително атрактивно, следвайки стъпките на вече набиращата скорост като продажби Mazda3.

 

Mazda Hazumi представя бъдещата Mazda2

Концепцията Hazumi „изтече“ ден преди да бъде официално предтавена на Автомобилен салон Женева 2014. Неговото 84-то издание...

Mazda ни намекна какво да очакваме от новата 2-ка през март, когато по време на автомобилното изложение в Женева представи концепцията Hazumi. Серийната версия разчита на атрактивния Kodo дизайнерски език, който толкова добре пасва на по-големите модели 3 и 6. Голяма прилика с по-големите модели (особено с 3-ката) се открива и в интериора, който е много изчистен и същевременно спортно изглеждащ, като се предлага дори и Head-up дисплей (за пръв път в класа).

 

Mazda не разпространи много подробности за автомобила, но е известно, че тя ще се предлага с новоразработения 1,5-литров SKYACTIV-D дизелов двигател, генериращ 105 к.с. при 4000 об/мин. и 250 Нм между 1500 и 2500 об/мин. В зависимост от пазара, клиентите ще могат да избират и 1,5-литровия SKYACTIV-G в различни мощностни модификации, като и за двата двигателя ще се предлагат механична и автоматична трансмисии.

 

Новата Mazda MX-5 ще бъде представена на 4 септември

Mazda САЩ обяви официално, че напълно новата MX-5 (снимката е рендър, а надеждите са, че реалният автомобил ще е близо до това изображе...

Подробности относно размерите не бяха разпространени, но те би следвало да са доста близки до тези на Hazumi, който е дълъг 4070 мм, широк 1730 мм, висок 1450 мм, а междуосието на концепцията е 2585 мм.

Mazda вече е започнала производството на японската версия Demio, съсредоточено в Хофу, Япония. На местния пазар моделът ще се предлага от есента, което означава, че в Европа може да я очакваме в края на тази или началото на следващата година. Европейската версия публиката ще види през октомври, когато ще се проведе Париж мотор шоу 2014.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com