Майк Нюман счупи скоростния рекорд за незрящи

36099
Майк Нюман счупи скоростния рекорд за незрящи

Миналият октомври, бизнес мениджърът Майк Нюман от Манчестър успя да развие 300 км/ч (186 мили/ч) в Porsche 911. Това се случи на Bruntingthorpe Proving Ground в Лечестър. Сега, 52-годишният сляп шофьор си бе поставил далеч по-амбициозната задача да премине границата от 200 мили/ч. И успя. На дългата 1,8 мили самолетна писта в Елвингтън, Нюман успя да развие средна скорост от 200,9 мили/ч (323,2 км/ч) в четири срежуположни скоростни плобега по полосата.

Този път обаче Нюман бе избрал Nissan GT-R, който е „силно модифициран“ от Litchfield. Автомобилът е „облепен“ с карбонови панели, двигателят е напомпан до колосалните 1200 к.с., скоростната кутия е в голяма степен нова, защото е направена да издържа на спомената мощност, а купето е снабдено с ролкейдж. В автомобила Майк е бил сам, като е получавал напътствия от доведения си баща по радиото.

Незрящ мъж счупи световен рекорд за скорост

Майк Нюман, бивш банков мениджър, постави нов рекорд за максимална скорост от незрящ водач. 52-годишният мъж от Манчестър е вдигнал 300...

Трябва да се каже, че Litchfield са модифицирали два GT-R специално за това събитие, един, който да се шофира от Майк, докато другият – помощен, от борда на който доведения баща на Майк му е давал радио напътствия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com