MINI Citysurfer Concept: модерният начин за придвижване

29828
MINI Citysurfer Concept: модерният начин за придвижване

Днес повече от половината от хората по света живеят в големи градове и урбанизирани зони. Според прогнозите на ООН до 2030 г. техният дял ще се увеличи до над 60 %. MINI Citysurfer Concept е едно от предложенията за гарантирането на индивидуалната мобилност на бъдещето. То е е насочено към онези ситуации, при които индивидуалното придвижване с автомобила, както и възможностите на обществения транспорт са ограничени.

 

Варненският дилър на MINI стана на две години

Автосалонът на MINI във Варна отбелязва две години от старта на дейността си. Точно пет години след отварянето на автосалона на BMW в м...

С компактните си размери MINI Citysurfer Concept е по-малко от сгъваем велосипед. Интегрираният в задното задвижване безчетков електродвигател без трансмисия осигурява ефективно подпомагане на водача и ускорява MINI Citysurfer Concept до 25 км/ч. Захранването с енергия на електромотора е поверено на мощна литиево-йонна батерия която е монтирана във водонепроницаем корпус и е интегрирана в рамата под мястото за стъпване. В акумулаторния блок е интегрирана и мощната управляваща електроника, която контролира подаването и съхраняването на енергията в рамките на стратегия, насочена към максимално дълъг живот на клетките. Литиево-йонната батерия предоставя достатъчно електроенергия, за да може MINI Citysurfer Concept да постигне електрически пробег от 15 до 25 км. При напълно изтощена батерия електромоторът се изключва автоматично и се отделя от главината на задното колело. След това водачът може да продължи пътуването си със силата на мускулите си без ограничения от спирачното действие на двигателя.

 

Зареждането на батерията също се отличава с висока гъвкавост. Специфичният кабел за зареждане със съответните щепсели позволява свързването с обикновени домакински контакти на енергопреносната мрежа, както и с 12-волтовата бордна мрежа на автомобил с допълнителен кабел. По време на пътуването с MINI Citysurfer Concept батерията може да бъде зареждана и с електроенергия от регенерацията на спирачната енергия. Освен това във фазите на спиране електромоторът работи и като генератор.

И да не забряваме: тежащият 18 кг Citisurfer се сгъва и се побира дори и в багажника на 3-вратото MINI.

MINI Urban Thrill

Aвтомобилите MINI се чувстват прекрасно навсякъде, но две са местата, които карат сърцата им да бият лудо – градския трафик на ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com