Към 2046 г. всички коли ще са автономни?

44002
Към 2046 г. всички коли ще са автономни?

Подобно твърдение звучи доста силно, но и логично. Дали това ще е годината, предстои да видим (живот и здраве). Но твърдението е дело на сериозно проучване, дело на Morgan Stanley, и в него има голяма доза логика и здрав разум.

Адам Джонас, анализатор на Morgan Stanley, е автор на това изследване. Той вярва, че напълно автономни автомобили (на снимката виждате Audi RS 7 автономен концепт) ще започнат да проникват на пазара около 2026 г., а 20 години по-късно всички ще пътуваме в такива возила. Според неговите изчисления, автономните автомобили ще донесат световни икономии в размер на $5,6 трилиона.

NEXT TWO е решението за автономна мобилност на Renault

Автономните автомобили са истинска стъпка в посока към мобилността на бъдещето и подобряване на безопасността. NEXT TWO е визията на Re...

До 2026 г. Morgan Stanley предвижда, че всички автомобилни марки ще започнат да въвежда автономни автомобили на пазара, но такива, които все още се нуждаят от водач зад волана в случай, че възникне нещо нередно, причинено от неизградена инфраструктура.

Изследователската фирма Navigant Research казва, че към 2035 г. продажбите на автономни автомобили ще достигнат $95,4 млрд. годишно или ¾ от продажбата на леки-и лекотоварни автомобили. Друг анализатор, ABI Research, предвижда, че 50% от всички нови автомобили ще са автономни до 2032 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com