Култовото Subaru WRX STi застана на старт в София

49662
Култовото Subaru WRX STi застана на старт в София

Снощи, в шоурума на „Субару Моторс“ ООД, своята премиера за България отпразнува един култов модел – WRX STi. С този модел компанията се връща към усхешната формула, която превърна Impreza WRX STi в култов модел през годините. От тенденцията се разграничава предишната STi-ка, която бе хечбек. Интересното е, че от наименованието на модела е отпаднало името Impreza, защото японците искат да разгланичат най-имиджовия си модел с масовия хечбек.

 

Subaru Impreza WRX STi впряга 305 к.с.

В Детройт Subaru представи върховния си модел WRX STi, който ще се предлага единствено в седан каросерия. Така компанията се връща към ...

Другата голяма новост, съвпадаща с дебюта на модела у нас, е новината, че официалният представител на марката у нас вече е дилър на Subaru Italy, които от своя страна са собственост и Fuji Heavy Industries. Този факт и този култов модел представляват своеобразно ново начало за марката Subaru в България, под който слоган премина и премиерата на WRX STi у нас.

 

Накичен с атрактивен аеродинамичен елемент, 2015 WRX STI разчита на 4-цилиндров, 2,5-литров турбо боксеров двигател. Той генерира 300 к.с. при 6000 об/мин и 407 Нм при 4000 об/мин. Двигателят е куплиран единствено с 6-степенна механична кутия, а това потвърждава правилото, че този автомобил е направен за твърдото ядро фенове на марката, тези, които умеят и обичат да шофират спортно. Кутията предава мощността към запазената марка – симетричното 4х4 задвижване, с помощта на многорежимен централен механичен диференциал (който може да се настройва от водача). Автомобилът стъпва върху 18-цолови джанти и 245/40 R18 летни гуми.

В шоурума е изложена най-наточената версия, цената на която е 89 900 лв. с ДДС.

Subaru WRX показа лице в Лос Анджелис

Твърдял съм (и твърдя), че Subaru е една от най-консервативните марки. Но днес японците се опитват да ме опровергаят. Това е новото WRX...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com