Култовият Ford Mustang дебютира пред родна публика

14456
Култовият Ford Mustang дебютира пред родна публика
Снимка: Lap.bg

Вчера вечерта в градината зад Народната библиотека емблематични спортни модели на Ford бяха представени пред медии, клиенти и приятели на марката. Звездата обаче бе една: Ford Mustang.

На лежерно лятно Ford Performance парти в центъра на столицата присъстващите видяха събрани за първи път на едно място атрактивните и пъргави Fiesta Red&Black Edition, спортния Focus ST и легендарния Mustang. Култовият спортен модел на Ford бе кулминацията на вечерта и бе докаран от четирикратния рали шампион на България и носител на Европейския рали трофей за 2014 г. Крум Дончев.

 

Отличен 6 за Ford Mustang

Чакането си струваше. Особено, когато става въпрос за една от най-ярките емблеми на американското автомобилостроене и автомобилът, койт...

Новият Ford Mustang е в продажба в Европа за първи път от над 50 години, предизвиквайки огромен интерес. Клиентите са поръчали над 2600 бройки от купето и кабриолета още в първите седмици от старта на продажбите на автомобилната икона. Известен с мощта си, новият Ford Mustang ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди с 5,0-литровия V8 двигател и за 5,8 секунди с по-икономичния 2,3-литров EcoBoost.

 

Най-харесван автомобил във Фейсбук в света (с повече от 8 милиона лайка), Ford Mustang има над 9000 появявания по телевизията, в музикални клипове и видео игри, както и във филми с холивудски звезди като Уил Смит, Никълъс Кейдж, Джейсън Стейтъм, Том Круз и Стийв Маккуин – в култовия филм „Булит“ от 60-те години.

 

Ford Mustang: Да изчезнеш за 30 секунди

Ford получи над 9300 поръчки за първата партида Ford Mustang за Европа, като серията от 500 бройки бе резервирана за 30 секунди! Това с...

Новият Ford Mustang предлага избор от модерни двигатели и трансмисии, осигурявайки мощност и динамика, достойни за Mustang.

С новия 2.3-литров EcoBoost двигател турбокомпресорът за първи път се появява в двигателната гама на Mustang. Проектиран да посреща нуждите на шофьори, търсещи както изключителна динамика, така и ефективност, този EcoBoost двигател е разработен специално за Mustang. Всмукателният колектор и турбокомпресорът са оптимизирани да осигурят по-добро дишане и по-висока мощност на Mustang. Със своите 317 к.с. и 432 Нм въртящ момент за Европа, този EcoBoost двигател отговаря на очакванията за истински двигател на Mustang.

 

Никоя гама двигатели на Ford Mustang няма да е пълна без великия V8 в сърцето ѝ. Следващото поколение на 5.0-литровия V8 двигател е с безброй подобрения, които му позволяват да диша по-добре, особено при високи обороти. Мощността му е 421 к.с. и 530 Нм въртящ момент. 5.0-литровото купе с 6-степенна механична трансмисия ускорява 0-100 км/ч от място за 4.8 секунди – по-бързо от всеки Ford в Европа след представянето през 2005 г. на ексклузивния супер автомобил Ford GT.

Ford извади тежката артилерия с Shelby GT350 Mustang

След редица тийзъри на върховния Mustang, Ford дръпна покривалото от потентното пони. Особено внимание тук заслужава атмосферният V8 5,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com