Козметични промени и нови двигатели за Citroen C4

58915
Козметични промени и нови двигатели за Citroen C4

Лансираното през 2010 г. второ поколение на Citroen C4 с произведени вече над 450 000 броя в завода в Мюлуз, Франция, преминава през задължителния фейслифт в средата на жизнения цикъл, но промените за трудно забележими.

 

Citroen C4 Cactus: Кръстосан разпит (тест-драйв)

Няма обяснение за името, освен че звучало добре, твърди Citroen. Но бих могъл да предположа, че компанията отправя скрит подтекст към к...

Най-откроимата новост в дизайна на Citroen C4 е новият светлинен подпис, който подчертава изразителността на предната част на автомобила, благодарение на LED светлините и прави по-динамична задната част чрез използването на светлини с 3D ефект. За интериора се предлагат нови тапицерии, а дизайнът е олекотен чрез по-семпло бордно табло с нов сензорен екран с размер 7 инча в централната част. Поработено е за подобряване на шумоизолацията, а предната масажираща седалка и големия остъклен панорамен покрив, оборудван с електрическа щора, гарантират допълнителен комфорт за пътниците. За отбелязване е и обемът на багажника от 408 литра, пример за подражание в този сегмент.

 

Под предния капак са монтирани двигатели от последно поколение, които допринасят за намаляването на разхода на гориво и вредните емисии. При бензиновите версии откриваме 3-цилиндровите двигатели PureTech, а при дизеловите – двигателите BlueHDi, като всички те отговарят на нормите Евро 6. В съчетание с технологията Stop&Start и използването на гуми с много ниско съпротивление в движение, тези двигатели достигат много нисък разход на гориво: от 3,3 л/100 км и 86 . CO2 при BlueHDi 100 S&S BVM и 4,8 л/100 км и 110 г CO2 при PureTech 130 S&S EAT6. Забележителни показатели, които се дължат на използването на новата автоматична скоростна кутия EAT6.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com