Концептът S-FR е бъдещата базова бегачка на Toyota

8296
Концептът S-FR е бъдещата базова бегачка на Toyota

В момента го виждаме като концепция, но по външния му вид би могло да се заключи, че този автомобил много лесно може да се качи на конвейра. И дано стане.

Toyota разпространи първите снимки на концепцията S-FR, която ще покаже на автомобилния салон в Токио, започващ на 29 октомври. Това на практика е базов спортен автомобил с двигател отпред и задвижване на задните колела.

 

Основната идея зад този концепт е да покаже лек, малък спортен автомобил, предназначен за тези, които търсят непретенциозна и скъпа забава на пътя. Моделът е дълъг едва 3990 мм, широк е 1695 мм, висок е 1320, а междуосието му е 2480 мм. Тези компактни размери, подсилени от ниското теглото, обещават наистина интересни и забавни моменти зад волана на този автомобил. Освен това той изглежда доста добре, без особени претенции, но същевременно загатва за приятни емоции. Контрастиращият черен покрив пасва идеално на яркия цвят.

 

Toyota Mirai е иновация на десетилетието

Немският Център за Автомобилен Мениджмънт (CAM) посочи 100-те най-значителни автомобилни иновации; Сравнението между над 8000 иновации ...

В интериора има място за четирима. Тук също няма претруфени елементи, дори напротив, конфигурацията е доста опростена, като се виждат само най-важните уреди и пособия, важни за спортното шофиране. Приборното табло е изцяло дигитално, като има само няколко бутона, USB вход и ел. вход. Откроява се късият скоростен лост на 6-степенната ръчна скоростна кутия, но Toyota не казва какво задвижва този концепт. Споменава, че той предлага плавно ускорение, което, комбинирано с оптималното разпределение на теглото и независимото окачване, превръща S-FR в маневрен автомобил с отзивчиви реакции.

 

Спорет Toyota, моделът S-FR е предназначен за хора, които обичат да шофират и да персонализират своя автомобил. Ако се трасформира в сериен модел (което се надяваме да стане), този модел би застанал под GT86, но от Toyota не се споменава и дума (за момента) за нещо подобно. По-рано тази години имаше слух, че се подготвя подобен автомобил с 1,5-литров двигател със 130 к.с. и само 980 кг маса. Същият слух казваше, че дизайнерите ще почерпят вдъхновение от 1965 Toyota Sports 800 и 86 Style Cb, което сякаш е факт при този концепт. Ако този слух се окаже истина, може да очакваме сериен модел в продажба през 2018.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com