Концептът Nissan Sway идва за София Мотор Шоу 2015

11741
Концептът Nissan Sway идва за София Мотор Шоу 2015

Иновативният дизайн и продуктово планиране родиха Qashqai и Juke, два от най-големите автомобилни успеха през последните години. Сега, Nissan прилага радикално мислене в един от най-важните сектори на пазара – този на компактните хечбеци.

Sway е поглед към бъдещия дизайн на компактните модели на Nissan. Концептуалният автомобил е проектиран специално, за да отговори на вкусовете на европейците: той е емоционален, изразителен и вълнуващ. Със своите динамични линии, поразителна предница, елегантно-изчистен интериор и смело използване на цветовете, концепцията предлага предизвикателен и емоционален дизайн.

 

Nissan преосмисля компактния хечбек с радикалния Sway

Nissan прилага радикално мислене в един от най-важните сектори на пазара – този на компактните хечбеци. Концептуалният автомобил ...

Екстериорът смесва четири силно откроими елемента - V-образната решетка, плаващия покрив, оформените като бумеранг светлини и извитата нагоре С-колона – за да оформят нов дизайнерски подпис, който вече сме виждали в Nissan Lannia Concept, представен по време на Автомобилния салон в Пекин през 2014, както и при новото Murano, лансирано в САЩ. За пръв път тази нова дизайнерска идентичност се прилага върху компактен хечбек, в случая Sway, като тази посока в дизайна ще бъде последвана от бъдещите модели на Nissan в различните пазарни сегменти, навсякъде по света.

 

Характерните задни светлини, също с формата на бумеранг, са също толкова ефектни. Двата трапецовидни ауспуха излизат от двете страни на регистрационния номер, насочени към средата на задната секция, а не под бронята. Извивка нагоре и назад, към линията на стъклото, намалява до минимум С-колоната между вратата и плаващия покрив. За да улесни влизането и излизането, този концептуален модел е без централна В-колона, а задните врати се отварят срещуположно на предните.

 

Това е радикалният Nissan GRIPZ Concept

Кросоувър пионерът Nissan представи нов концептуален модел във Франкфурт, който показва иновативното ново бъдеще за марката. Създаден о...

Вдъхновен от концепцията IDx, показана за пръв път на салона в Токио през 2013, Sway възприема – и развива – своята интериорна дизайнерска концепция за арматурно табло, оформено като плъзгащо се крило. Дръжките на вратите са проектирани така, че да се внедрят като част от откритите алуминиеви опори. Дори 3-лъчия волан е верен на „фундаменталните принципи“, със скосена долна част и алуминиеви спици.

Водачът вижда само два основни уреда, като всички останали функции се управляват от голям трапецовиден таблет по средата на таблото. Той се вижда – и може да се използва – от водача и пътника до него.

Олекотените седалки са с алуминиева структура – отново видима – и са тапицирани с луксозен плат, наподобяващ велур, частично акцентиран с материал с перлен ефект, като е използвана техника за шиене, която обикновено се използва при луксозните дамски чанти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com