KIA Sorento в детайли

54091
KIA Sorento в детайли

Дизайнерите на трето поколение КIA Sorento определят вдъхновението си за новия автомобил като „Streetwolf”. Предната част на новото Sorento инкорпорира фарове с удължена форма, уголемени фарове за мъгла, оширена радиаторна решетка ‘tiger-nose’ с отличителна триизмерна ромбоидна рамка, представена за първи път на концепта GT Cross през 2013 г. Скосеният покрив, мускулеста стойка и заоблените задни рамене придават на модела динамична външност.

KIA показа облика на третото поколение Sorento

Първите официални снимки потвърждават изцяло новата визия на трето поколение Sorento SUV. По-дълъг, по-широк и по-нисък, с увеличено м...

Новото Sorento е с увеличена дължина (+95 до 4780 мм), редуцирано тегло (-15 мм до 1685 мм) и +5 мм ширина до 1890 мм. МЕждуосието е увеличено с 80 мм до 2780 мм, което гарантира по-обширно вътрешно пространство и по-голям обем на багажното отделение.

 

Обширният салон на новото Sorento очарова с редица нововъведения. Интериорният стайлинг е дело на европейския екип на марката, базиран във Франкфурт. Следвайки концепцията ‘модерен и просторен’, оборудван със значително по-висококачествени материали, салонът на новото Sorento е изцяло усъвършенстван – обемни контролно-измервателни уреди, ‘обгръщаща’ форма на арматурното табло, която преминава в облицовките на вратите.

Трето поколение КIA Sorento ще се предлага във версии с 5 и 7 места, 40/20/40 делими седалки от 2-ри ред за по-голяма версатилност. Специален механизъм за сгъване на облегалките от багажника е пригоден за 2-ри ред седалки на 7-местната версия.

Първи поглед към визията на новия KIA Sorento

KIA Sorento 2015/2016 вече се тества, но Kia World първи разпространи тези рендъри на задаващото се ново поколение на модела. Кросоувъ...

В отговор на потребителското търсене, новото Sorento ще се предлага с 5 двигателя с мощност от 172 до 270 к.с., между които 2,4-литров бензинов двигател с директно впръскване (GDI), 2,4 л и 3,3 л бензинови двигатели с многоточково впръскване (MPI), 2,0 л и 2,2 л турбодизелови мотори. Потребителите на Стария континент ще имат възможност да избират между 2,2 л турбо дизел и 2 4 л GDI.

Подобряване комфорта на управление, стабилност при висока скорост и адекватно пътно поведение са част от акцентите на инженерния екип на KIA при разработване на новото Sorento. Напълно независимото окачване McPherson отпред и Multy-Link отзад запазва формата на предходния модел, но се отличава с допълнителни модификации. В задната част, подрамката, която поддържа окачването е с по-големи втулки за по-добра изолация в купето, а уголемените амортисьори в новия модел са монтирани вертикално зад осевата линия за по-добър контрол върху стабилността на купето.

Потребителите на новото Sorento ще избират между богат набор от активни технологии за сигурност и безопасност в зависимост от пазара - Система за автоматичен контрол на скоростта ASCC (Adaptive Smart Cruise Control); Система за предупреждение при напускане на пътната лента LDWS (Lane Departure Warning System); Система за предупреждение при челен сблъсък FCW (Front Collision Warning); Система за контрол на мъртвата зона BSD (Blind-Spot Detection); Системата за предупреждение за опасност при смяна на лентата за движение LCA (Lane Change Assist); Система за предупреждение за пресичащи отзад автомобили RCTA (Rear Cross-Traffic Alert), която установява наличието на напречно движещи се автомобили при излизане на заден ход на път с натоварен трафик; и Функция превишена скорост SLIF (Speed Limit Information Function), която показва на контролните уреди ограниченията в скоростта според камера, която сканира пътните знаци.

Европейската премиера на изцяло новото Sorento ще се осъществи на 2 октомври 2014г., на международния автосалон в Париж.

KIA Optima Hybrid: Оптимална изнеда (тест-драйв)

Фейслифтът на Optima извежда корейската марка в компанията на модели и марки, на които преди това не можеше да се радва. Красив за авто...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com