Jaguar XE показа муцуна

50489
Jaguar XE показа муцуна

Новият Jaguar XE бе представен на света по време на изискано събитие с присъствието на редица звезди в изложбения център „Ърлс Корт“, Лондон. Моделът XE ще бъде пуснат в продажба през 2015 г., като флагманът на гамата ще бъде високоикономичната модификация S.

 

Емили Санде показва предницата на Jaguar XE-S

Само преди ден-два Jaguar разказа, че 75% от купето на новото моделно попълнение е изработено от нов вид високоякостен алуминий. Ето че...

XE S доставя неповторимо усещанае на водачите посредством бързите реакции и финеса на своя 3.0-литров компресорен двигател V6. Генериращ мощност 340 к.с. и въртящ момент 450Нм, този високооборотен агрегат е свързан с осем-степенна автоматична предавателна кутия с пера на волана за ръчно превключване на скоростите, която осигурява на шофьора моментален достъп до невероятните резерви от мощност на автомобила. Ускорявайки от  0 до 100 км/ч за 4,9 секунди, XE S има електронно ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

 

Новият Jaguar XE е първият модел, разработен по новата модулна автомобилна архитектура на Jaguar Land Rover. Дългото междуосие и ниската позиция на сядане позволяват създаването на перфектни пропорции и аеродинамичен профил на спортно купе. Големите предни въздухозаборници, хромираните странични вентилационни отвори, дискретният заден спойлер и опционалните 20-цолови ковани алуминиеви джанти на S модела загатват за динамичния потенциал на 3.0-литровия компресорен бензинов двигател V6.

75% от купето на новия Jaguar XE е изработено от алуминий

Jaguar разпространи допълнителна информация за най-новото си моделно попълнение, което ще дебютира на 8 септември в Лондон. Jaguar XE ...

XE е и най-олекотеният, здрав и аеродинамичен модел на Jaguar, произвеждан някога. Той е и първият Jaguar, който е оборудван с електрически сервоусилвател на волана, настроен да осигури изключително пъргави реакции и усещане, но с по-нисък разход на енергия в сравнение с хидравличните системи.

Пълни подробности за новия Jaguar XE ще бъдат обявени на автомобилното изложение в Париж през октомври.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com