Huracan LP 620-2 Super Trofeo вече само със задно

35818
Huracan LP 620-2 Super Trofeo вече само със задно

Lamborghini представи състезателния Huracan LP 620-2 Super Trofeo по време на тазгодишното издание на "The Quail, A Motorsport Gathering." Моделът е разработен съвместно с Dallara, предлага незначително увеличение на мощността, но значително намаление на теглото. Най-важното обаче е, че 4х4 задвижването е изоставено.

 

Ето го и официално: Lamborghini Huracan

От вчера мрежата бе залята от мистериозни рендъри на Huracan, за които едно италианско издание твърдеше, че са истински. Е, ето го и оф...

Предназначеният за състезания Huracan е разработен в сътрудничество с Dallara Engineering, като в конструирането му пряко участие е взел Жан Паоло Далара, който преди доста години участва в разработването на Miura. Догодина Huracan ше замени Gallardo в шампионата Blancpain Super Trofeo, макар че и двата модела ще застанат на старт, но в различни класове.

 

Голямата новост при новия модел, както подсказва и името му, е свързана с факта, че предните колела са изключени от задвижването. Обяснението за това е едно: да се улесни преминаването на пилотите от Super Trofeo към GT състезанията, с други думи – Lamborghini планира да изведе моторспортната си програма на ново, по-високо ниво. Това ще стане с помощта на Reiter Engineering, друг дългогодишен партньор на компанията, с който ще бъде разработен Huracan GT3, който да поеме щафетата от Gallardo GT3.

 

Луцифер за преобрази като Lambo Huracan LP850-4

Wheelsandmore представи своя Lamborghini Huracan LP850-4 Lucifero. Описан като „невероятен и мощен ъпгрейд пакет“, автомоби...

Дотогава на преден план ще е този звяр, създаден с една единствена цел: оптимална аеродинамика за постигане на максимално аеродинамично притискане (за което роля основна играе огромното крило отзад с 10 позиции за настройка). Сцеплението обаче е нищо без контрол, затова Pirelli са създали гуми, предназначени специално за Huracan Super Trofeo.

 

По отношение на мощността нещата са сведени до козметичните +10 к.с., което означава, че атмосферният 5,2-литров V10 двигател генерира 620 к.с., докато серийният модел – 610. По-важното е, че, благодарение на премахването на 4х4 задвижването, както и на строгата диета, състезателният модел е отслабнал с 151 кг до 1271 кг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com