Honda Civic Type R е най-бързият хеч на „Зеления ад“

26125
Honda Civic Type R е най-бързият хеч на „Зеления ад“

Японската бегачка е завъртяла един тур на „Северната дъга“ за 7:50,63 мин. По този начин Type R подобри с около 4 сек досегашното най-добро постижение на Renault Megane RS 275 Trophy-R. През лятото на 2014 г. Megane завъртя прословутата писта за 7:54,30 мин.

 

Honda подгрява чрез Civic Type R Concept II

Ще дебютира след три дни в Париж, но по-интересното е, че това се води Concept II на „горещ“ хечбек, който отдавна вече тря...

Civic Type R се задвижва от 2,0-литров VTEC Turbo двигател, генериращ 310 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Той е свързан с 6-степенна механична скоростна кутия. Ускорението до 100 км/ч трае 5,7 секунди, а максималната скорост е 270 км/ч. „Горещият“ разчита на адаптивни амортисьори и на самоблокиращ диференциал с повишено триене.

 

Бегачката предлага и режим R+, който настройва отделните компоненти на електрониката специално за шофиране на писта. Когато се активира, той променя характеристиките на кормилната система, на амортисьорите и чувствителността на педала на газта.

Рекордът на „Нюрбургринг“ е бил постигнат със сериен автомобил, от който са били свалени климатикът, аудиото и предната пътническа седалка, за да се намали теглото.

Honda Civic Type R се подготвя на „Нордшлайфе“

След кратко затишие европейският hot hatch сегмент отново разцъфтява. Основните играчи имат нови попълнения, а скоро към тях ще се прис...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com