Hennessey Venom GT е по-бърз от Veyron SS

83356
Hennessey Venom GT е по-бърз от Veyron SS

Hennessey отдавна твърди, че Venom GT е по-бърз от милтимилионния Bugatti Veyron Super Sport. Е, сега го доказа, след като на пистата на Космически център Кенеди Venom GT записа пробег от 270,49 мили/ч (435,31 км/ч), съобщава topgear.com. Това обаче не означава, че американският супер автомобил ще измести Veyron от Книгата на рекордите Гинес.

 

Hennessey Venom GT влезе в Гинес

Hennessey Venom e плашещ автомобил. Нужно е само един бегъл поглед върху динамичните му характеристики, за да разбереш защо. Всичко идв...

На 3 юли 2010 г. неограничен Vеyron Super Sport записва официална средна максимална скорост от 268 мили/ч (431,072 км/ч) на пистата „Ера-Лесиен“ на Volkswagen Group. След това серийният модел бе електронно ограничен до 258 мили/ч (415 км/ч). Сега Hennessey твърдят, че са конструирали най-бързият сериен автомобил в света, способен на 435,31 км/ч.

 

Въпреки това, Hennessey Venom GT няма да влезе в Книгата на рекордите Гинес поради две причини. Първо, официален рекорд за Гинес се признава след два поредни пробега, в двете посоки на трасето. От тях се прави средна върховна скорост. Venom GT обаче е направил само един пробег. Втората причина е свързана с факта, че дори да бе направил два пробега, Venom GT пак нямаше да измести Veyron SS, тъй като е записано, че рекордьорът трябва да бъде произведен в серия от минимум 30 автомобила. А заявката на Hennessey, е че ще бъдат произведени само 29 бройки от отровния GT, 11 от които вече са доставени на клиенти.

Venom GT записа 427,6 км/ч и твърди, че е най-бързият в света

На 9 февруари Hennessey Venom GT се е ускорил до убийствените 427,6 км/ч в рамките на две мили (3,2 км), което дава основание на Джон Х...

Любопитното е, че от Hennessey твърдят, че техния сухоземен изтребител би успял да достигне 280 мили/ч (450,62 км/ч) , ако е разполагал с още една миля по-дълга поста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com