"Горещото" предложение на Hyundai е i30 Turbo

56872
"Горещото" предложение на Hyundai е i30 Turbo

Миналата седмица Hyundai показа снимки на обновения си модел i30, на върха на който застава версията Turbo. Това е и най-важната новина, касаеща фейслифта на модела в средата на жизнения му цикъл. Turbo версията ще се предлага за 3-вратото купе и 5-вратия хеч. На практика това е Hyundai версията на Kia cee'd GT / pro cee'd GT, но с по-малко (за съжаление) мощност, тъй като двата модела на KIA разчитат на 204 к.с. и 265 Нм, докато при Hyundai двигателят е с мощност 186 к.с. и 186 Нм. Те идват от 4-цилиндров, 1,6-литров турбо бензинов двигател, работещ с 6-степенна механична скоростна кутия.

Hyundai i30 Turbo ускорява до 100 км/ч за 8,0 сек, което е с 0,3 сек по-бавно от KIA, а максималната скорост е 219 км/м (с 11 км/ч по-малка).

Hyundai представи спортния i20 Coupe

Второто поколение на i20 дебютира по време на автомобилния салон в Париж през октомври. Сега гамата се разширява с по-атрактивния i20 C...

 

Освен от мощния двигател, i30 Turbo се възползва от пренастроено окачване и по-прецизно кормилно управление. За спирането на хечбека се грижат 300-милиметрови вентилирани дискове отпред и 284-милиметрови невентилирани дискове отзад. Визуално моделът се откроява с по-раздути брони, странични прагове и би-ксенонови фарове с LED дневни светлини, докато отзад се открояват двата ауспуха.

 

Интериорът също е пипнат с монтирането на спортни седалки, черна тапицерия на тавана, различен приборен панел и контрастиращи шевове.

Hyundai-Kia гони над 8 млн. продажби в края на 2014-а

В началото на новото хилядолетие корейският автомобилопроизводител обяви плана си да стигне до осмо място по производство в света. Стиг...

Що касае стандартните модификации, лифтингът е много ограничен и е засегнал шестоъгълната радиаторна решетка, предлагат се нови джанти и екстериорни цветове.

Двигателната гама на i30 се състои от 1,6-литров турбодизел със 110 и 136 к.с., които се куплират с 6-степенна маханична трансмисия или 7-степенна автоматична. Базовият бензинов мотор е с работен обем 1,4 литра и 100 к.с., докато по-големият бензинов мотор е 1,6-литров със 120 к.с. и 156 Нм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com