GM влага близо 800 млн. евро за нов модел и двигатели на Opel

21893
GM влага близо 800 млн. евро за нов модел и двигатели на Opel

До края на десетилетието Opel ще започне производството на още един нов SUV модел в Руселсхайм, който ще се превърне във втори флагман на марката наред с Insignia.

По време на своето второ посещение в Германия тази година, Главният изпълнителен директор на General Motors Мери Бара оповести официално немеренията на компанията за значителни допълнителни инвестиции. Бара потвърди, че към края на това десетилетие в завода в състава на традиционната централа на марката Opel в Рюселсхайм ще започне производството на още един нов модел. “Този SUV ще се превърне във втори флагман на марката наред с Insignia,” отбеляза Бара. Както бе обявено през месец март, в завода в Рюселсхайм ще бъде инвестирана сумата от 245 милиона евро, предназначени за покриване на изискванията и предизвикателствата на бъдещето. Наред с това Бара декларира, че компанията ще направи допълнителни инвестиции в размер на повече от половин милиард евро в производствените мощности за двигатели и трансмисии в Рюселсхайм, Кайзерслаутерн и Тихи (Полша), с което ще осигури необходимия тласък на марката Opel за преминаване към следващия етап oт офанзивата в областта на задвижването, включваща нови, високоефективни и икономични двигатели и трансмисии.

“Продуктовата офанзива на Opel, включваща 27 нови модели и 17 нови двигатели стартира изключително успешно. Tези допълнителни инвестиции ще помогнат на марката да блесне отново и да заздрави своите позиции в Европа. Tе са ясен знак за ангажираността на GM към марката Opel, Германия и Европа,” подчерта Бара.

Opel се похвали с 30 000 поръчки за Corsa

Corsa още не е направила официално пазарната си премиера, а вече бележи успех. 30 000 купувачи вече избраха новата Corsa, въпреки че ди...

Мери Бара изрази своето задоволство от новото поколение Corsa, споделяйки, че още преди официалната пазарна премиера на петата генерация на малкия модел са направени 45 000 поръчки – сигурен знак, че Corsa върви уверено по пътя, който ще я превърне в бестселър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com